Politerno > Україна і світ > G7 закликала припинити блокаду, а уряд – гарантувати енергетичну безпеку

G7 закликала припинити блокаду, а уряд – гарантувати енергетичну безпеку

  • 17 Лютого, 2017
  • 1455 Переглядів
  • 0

Посли країн Великої сімки (G7: Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція і Японія) закликали припинити блокування лінії зіткнення на Донбасі, а український уряд – провести необхідні реформи для гарантування енергетичної безпеки країни.

Про це повідомляє Interfax-Україна.

“Уряду необхідно модернізувати заводи і провести важливі реформи для гарантування довгострокової безпеки енергопостачання країни”, – йдеться в заяві послів країн G7, поширеній прес-службою посольства Італії в Україні в п’ятницю.

Посли у своїй заяві також наголосили, що блокада транспортного сполучення загрожує енергетичній безпеці мільйонів громадян і закликали всі залучені до блокування поставок вугілля з неконтрольованих Києву районів Донецької та Луганської областей сторони розблокувати залізничні колії та автомобільні дороги для здійснення легальної торгівлі.

Також дипломати відзначили необхідність українській владі забезпечити прозору і законну систему поставок енергоресурсів, а також зміцнити впевненість суспільства в тому, що комунальні підприємства експлуатуються на благо суспільства.

Нагадуємо, що у Європейському Союзі закликали припинити блокаду залізничного сполучення на Донбасі, яка може призвести до енергетичної кризи, що вплине на людей по обидва боки від лінії розмежування.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE