Politerno > Україна і світ > Урядовці зустрілись з пораненими майданівцями та родинами Героїв Небесної Сотні

Урядовці зустрілись з пораненими майданівцями та родинами Героїв Небесної Сотні

  • 18 Лютого, 2017
  • 1680 Переглядів
  • 0

Напередодні третьої річниці (18 лютого 2014 року) масового розгону Євромайдану, що супроводжувався розстрілом людей, Міністр соціальної політики України Андрій Рева зустрівся із представниками громадської організації “Родина Героїв Небесної Сотні”.

Про це повідомляє Урядовий Портал.

“Міністерство постійно працює з усіма, хто в ті дні відстоював Україну на Майдані, – зазначив Андрій Рева. – Також ми хотіли б активізувати роботу і з родинами Героїв Небесної Сотні”.

У ході зустрічі представники громадської організації озвучили проблеми, з котрими стикаються родини загиблих, внесли декотрі пропозиції для можливості розгляду Кабінетом Міністрів. Результатом цієї зустрічі стало доручення Міністра утворити у Міністерстві окремий підрозділ, котрий буде займатися проблемами родин загиблих на Майдані в 2014 році.

В свою чергу, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з представниками Ініціативної групи постраждалих/поранених на Майдані.

На сторінці глави уряду у Facebook повідомляється:

“Наша попередня зустріч була наприкінці листопада і тоді майданівці поставили перед Урядом низку проблемних питань, деякі з яких не вирішувались уже достатньо тривалий час. Сьогодні підвели підсумки, що було зроблено за цей час. Як і домовлялись – нещодавно ми збільшили одноразову допомогу у 2,3 рази, врегульовано питання включення постраждалих на Майдані до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги; прийнято відповідне рішення і внесено до Парламенту проект закону щодо поширення статусу учасника бойових дій на постраждалих на Майдані.

Приємно було почути від координатора Ініціативної групи Павла Сидоренка, що Уряд виконав 95% досягнутих раніше домовленостей. Домовились, що будемо співпрацювати далі, щоб скоординувати наші зусилля на регіональному рівні, щоб майданівці повсюдно отримували підтримку і допомогу, якої вони заслуговують.”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE