Politerno > Україна і світ > Влада має план щодо Донбасу, не пов’язаний з поступками Кремлю – Аваков

Влада має план щодо Донбасу, не пов’язаний з поступками Кремлю – Аваков

  • 26 Лютого, 2017
  • 1612 Переглядів
  • 0

Питаня про відставку міністра внутрішніх справ учергове провалилося.

Періодично у Верховній Раді виникають ініціативи за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Цього тижня це питання знову піднялося і успішно провалилося.

“Я не скеля і не бетонна стіна. Я це, звичайно, сприймаю і на мене це впливає. Але! Я дуже ясно розумів, куди йшов, і я не “кисейная барышня” (їдко-іронічна характеристика жіночого типу, вихованої старою дворянською культурою) і чітко уявляю собі, що повинен робити міністр внутрішніх справ у країні, що воює. І при цьому я наступаю на багато, багато ніг і розштовхую багато жирних дуп. І це багатьом не подобається і вони намагаються відповідати”, – прокоментував ситуацію Аваков в ексклюзивному інтерв’ю програмі ТСН.Тиждень.

Відповідаючи на запитання, як швидко та у який спосіб можна повернути українські території Аваков зазначив: “Я вважаю, що ми перебуваємо в такому проміжку часу, коли це питання можна вирішити, вирішити швидко і дипломатичним шляхом. Не військовим шляхом. Нова адміністрація США, готуються вибори у Франції і в Німеччині – такий досить сумний перехідний період. І тому наші опоненти в Російській Федерації, путінський режим, по суті, намагаються цю ситуацію використовувати. Але це також і вікно можливостей для нас”.

Він додав, що у зв’язку з цим перехідним періодом «активізувалися різні плани, у тому числі плани, які інспіровані різними країнами і людьми».

«План Артеменка», який я називаю «планом Артеменка-Льовочкіна» – Льовочкіна, який є одним із архітекторів розгону Майдану, який тепер сів до Верховної Ради і сидить там замість того, щоб сидіти на лаві підсудних, обклавшись своїми юристами і захищаючись від усіх формальних об’єднань. Ну, ти був главою адміністрації Януковича, яка довела країну до цієї ситуації, і ти будеш нам розповідати про мирний план через свого фігляра-маніпулятора Артеменка?! Це неприпустимі речі», – сказав Аваков.

Він додав, що ознайомлений з реальними планами українських дипломатів, які працюють над регулюванням ситуації.

«Я, в тому числі, як практик, який занадто багато часу провів у зоні АТО і розумію, що там відбувається, теж беру в цьому участь. Ми маємо абсолютно конкретний план щодо Донбасу, який у разі, якщо воля путінського режиму до реального врегулювання все-таки матиме місце під натиском Заходу, ми маємо план, який буде реалізовуватися. Він абсолютно не пов’язаний ні з найменшими поступками путінському режиму», – зазначив Аваков.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE