Politerno > Україна і світ > Тимошенко оприлюднила проект Меморандуму між МВФ та Україною – ВІДЕО

Тимошенко оприлюднила проект Меморандуму між МВФ та Україною – ВІДЕО

  • 13 Березня, 2017
  • 2841 Переглядів
  • 0

«Батьківщина» вимагає негайно провести в парламенті слухання щодо Меморандуму з МВФ, який планує підписати влада. А звітувати про це повинен прем’єр-міністр Володимир Гройсман або міністр фінансів Олександр Данилюк.

Про це Юлія Тимошенко заявила на Погоджувальній раді керівників парламентських фракцій та комітетів.

«Ми вимагаємо негайно заслухати у Верховній Раді міністра фінансів, а краще прем’єр-міністра щодо підписаного українською владою Меморандуму з МВФ. Претензії у нас не до МВФ, а до української влади!» – заявила вона.

Юлія Тимошенко пояснила: «Це – не закид в бік МВФ, це закид в бік президента, голови НБУ, прем’єр-міністра – тих, хто це підписав, адже МВФ приймає ту фінансову оптимізацію, яку запропонує уряд».

Політик також звернула увагу, що текст Меморандуму досі не оприлюднений, а громадськість має знати, які сюрпризи для українців пропонує влада.

«Ніхто не може знайти проекту Меморандуму між МВФ та Україною. Ось він, у мене в руках, з закладками, де за підписами президента, голови НБУ та прем’єр-міністра на кожній сторінці ви прочитаєте про практичне знищення України. Оподаткування пенсії «від нуля», збільшення пенсійного віку, продаж сільськогосподарської землі, зняття гарантій у державних банках перед людьми, колосальне скорочення оздоровчої мережі, у тому числі лікарень, скорочення освітян та інших працівників бюджетної сфери, скорочення кола тих, хто може розраховувати на субсидії», – обурено процитувала пункти Меморандуму Юлія Тимошенко.

«Третина цієї доповіді присвячена жахливій корупції в Україні. Дві цитати: «Рівень корупції в Україні є надзвичайним, одним з найбільших викликів для країни», «Концентрація економічної політичної влади в руках маленької купки людей практично вбиває країну», – уточнила лідер фракції “Батьківщина”.

В кулуарах Верховної ради, під час спілкування з журналістами, Тимошенко продемонструвала проект Меморандуму між МВФ та Україною та виступила із заявою.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE