Politerno > Україна і світ > Смертельна гра для підлітків “Синій кит” з Росії дійшла до Польщі.

Смертельна гра для підлітків “Синій кит” з Росії дійшла до Польщі.

  • 20 Березня, 2017
  • 1557 Переглядів
  • 0

Смертельна гра для підлітків “Синій кит” з Росії дійшла до Польщі.

Три випадки самокалічення в результаті участі у цій грі зафіксовано у Західнопоморському воєводстві Польщі на північному заході країни, інформує Укрінформ.

Окружна прокуратура у Щеціні розпочала слідство у справі щодо схилення трьох дітей до самогубства, здійсненого через Інтернет.

Поліція у Щеціні звернулася до оператора однієї з соцмереж, аби він відреагував на появу в мережі цієї гри і намагався цьому протидіяти.

Водночас генпрокуратура Польщі звернулася до міністра освіти Анни Залевської з проханням відреагувати на загрозливу ситуацію.

Куратори з питань освіти в усіх воєводствах Польщі повинні будуть попередити про небезпечну гру усі школи, аби вчителі й батьки звертали увагу на поведінку дітей і вчасно виявляли можливу участь дітей у небезпечній грі.

Правила гри “Синій кит ”

[spoiler]Гра з назвою «синій кит» починається після відправки повідомлення .Після з гравцем, нібито, зв’язується доглядач гри, зазвичай з аккаунта, який не можна ідентифікувати. Також куратор видає завдання і пояснює правила; їх, близько, 50 – по одному на день (ймовірно, це відсилання до книги «50 днів до мого самогубства»).

За повідомленнями «Медузи», існує однаковий список завдань – його (текстом і картинкою) надіслали відразу кілька гравців і бажаючих грати в «Синього кита» користувачів «ВКонтакте». Завдання пов’язані з нанесенням матеріальних збитків собі ( «на руці лезом вирізати f57»), китами ( «намалювати кита на листочку чи вирізати на руці») і нав’язується страхом ( «цілий день дивитися страшні відео під відповідну музику»).

Для закінчення деяких завдань гравець повинен забратися на дах будівель. Одні із завдань такі: «ти кожен день о 4:20 прокидаєшся, дивишся відео, слухаєш музику, і кожен день робиш по одному порізу на руці, розмовляєш з китом». Останнє завдання гри синій кит – самогубство.

Бувають оригінальні завдання, наприклад, деяким гравцям доглядачі пропонують перебігти дорогу перед автомобілем і відобразити це на відео (такий вид розваги отримав серед підлітків назву «біжи або помри»). Якщо користувач вирішує покинути гру, «куратор» обіцяє прийти до нього додому і вбити його близьких.

Як пишуть користувачі іміджборда «Двач», щоб дізнатися адресу, «куратор» відправляє користувачеві посилання на сервіс, що фіксує місце розташування або ip-адреса. Один підліток розповів, що однокласник його молодшого брата, який брав участь в «Синьому кита», не наважувався покинути гру саме через таких загроз – обидва навчаються в сьомому класі однієї з кримських шкіл.

[/spoiler]

Російська гра “Синій кит” полягає у постановці через Інтернет дітям небезпечних для їхнього життя і здоров’я завдань, кінцевою метою якої є схиляння дітей до самогубства. Жертвами цієї гри в Росії, за різними даними, стали від кільканадцяти до 200 дітей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE