Politerno > Україна і світ > Скандал на італійському телебаченні: через образи українок закрили телешоу “Parliamone sabato”

Скандал на італійському телебаченні: через образи українок закрили телешоу “Parliamone sabato”

  • 24 Березня, 2017
  • 2092 Переглядів
  • 0

 

Один з ефірів державної телекомпанії RAI в Італії закінчився міжнародним скандалом.

Телешоу “Parliamone sabato” було закрито після того, як ведуча Паола Перего дозволила собі неетичні висловлювання на адресу українських жінок. Повідомляє «Обозреватель».

Журналістська необізнаність ведучої всерйоз вдарила по іміджу телеканалу. Так, Паола Перего, розповідаючи про переваги українських жінок перед італійками, сказала що “жінки з України сексуальні, покірні і вибачають зраду”. “Вони всі мами, але після пологів повертаються до гарної фізичної форми.

Вони завжди сексуальні й не носять спортивних костюмів і дозволяють чоловікові командувати, чудові господині і не вередують”, – заявила ведуча суботнього телешоу “Parliamone sabato” Паола Перего. Ведуча сильно здивувала загальним рівнем «освіченості», коли свої висновки мотивувала відповідної статтею в інтернеті.

Керівництву телеканалу довелося відбиватися від обурених глядачів, адже «народний гнів» просто накрив державний канал. Наприклад, письменниця Сільвія Балестра назвала висловлювання ведучої ганебним поєднанням расизму, сексизму та провінційної неосвіченості.

У нижній палаті італійського парламенту висловилися ще більш категорично і жорстко. Так політик Лаура Болдріні заявила, що така характеристика ображає не тільки жінок, але й чоловіків. «Неначе нинішні чоловіки не здатні будувати свої відносини з жінками на рівних правах і гідним чином.

Якщо ми до сих пір оцінюємо жінку як предмет, то від такого ставлення до насильства – один крок», – прокоментувала телевізійний скандал чиновниця. Директор телеканалу RAI і президент держтелекомпанії спробували виправдатися: Моніка Моджоне повідомила про неприпустиму помилку, а Андреа Фабіано доповнив, що винні понесуть покарання.

У підсумку програму зняли з ефіру з формулюванням за “невідповідність його змісту етичним нормам і редакційній політиці державної телекомпанії RAI”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE