Politerno > Україна і світ > Пономарьов розповів, яку цінність мав свідок Вороненков

Пономарьов розповів, яку цінність мав свідок Вороненков

  • 25 Березня, 2017
  • 1334 Переглядів
  • 0

Колишній депутат Держдуми Росії Денис Вороненков не був цінним як свідок у справі проти президента-втікача Віктора Януковича, натомість володів інформацією про фінансові махінації російського генералітету.

Таку думку висловив, також в минуло російський парламентар. Ілля Пономарьов у коментарі “Радіо Свобода“.

“Денис не був, звичайно, моїм однодумцем. Я свого часу пішов з КПРФ, складався в цій партії на початку 2000-х. Вороненко до останнього часу був у партії Зюганова рівно через націонал-патріотичний нахил цієї партії. Але Денис був представником того прошарку російського політичного класу, які намагалися щось хороше робити зсередини системи. Він вважав, що батогом обуха не переб’єш. Є якісь стратегічні рішення, які приймає керівництво країни. Ми їх не заперечуємо, говорив Денис, їм видніше. Але я на своєму рівні (він займався боротьбою з контрабандою, розслідуваннями) можу зробити щось хороше. І ось Вороненко робив щось добре, як він це розумів.”, – підкреслив Пономарьов.

Політик розповів, що в Києві вони продовжували цікавитись російською політикою, маючи до неї певне відношення. Відбувався обмін інформацією, якесь загальне спілкування. Обговорювались питання щодо Інтерполу, питання взаємодії з українськими правоохоронцями.

“Я Дениса знайомив з різними керівниками країни, керівниками силових органів. Денис хотів серйозно займатися разслідуваннями. Була в цьому сенсі допомога. Я намагався її надати.”, – повідомив Пономарьов.

“Мені здається, що Путін створив таку атмосферу, коли відступників, зрадників, за їхньою термінологією, необхідно усувати, коли вбивство зрадника не є злочином. У пана Феоктістова зараз не найкращі часи. Його за організацію компроматного зливу на Дмитра Медведєва звільнили з “Роснєфті”. Відповідно, йому потрібно завоювати якісь очки перед керівництвом країни. Я вважаю, дуже ймовірно, те, що сталося вчора, – це результат якихось подібних дій. Стверджувати точно не можу. Це покаже розслідування. Але поки все, що я знаю з розслідування, однозначно показує на російські спецслужби як на виконавця цього злочину”, – зазначає політик.

На думку колишнього депутата Держдуми, цінність Вороненкова була не в показах щодо справи Януковича, а була у знанні фінансових махінацій російського генералітету.

“Він розумів, як працюють коліщата, зокрема, війни, він розумів фінансову зацікавленість людей в контрабандних потоках. Як ми зараз добре знаємо, в Україні вся ця війна крутиться навколо контрабанди, і фінансується вона за рахунок контрабанди. Саме в цьому була його цінність. Що стосується свідчень у справі Януковича, то їх певною мірою може дати абсолютно будь-який російський депутат або високопосадовець,” – наголошує Пономарьов.

За його словами, суть цих показів є вкрай простою – задаються питання на кшталт: “Ви в курсі того, що було звернення Януковича? Так чи ні”; “Ви знаєте, чи розмовляли з членами Ради Федерацій, які голосували з питання про згоду застосувати військову силу проти України?”; “Чи чули ви про цей лист?”; “Чи вплинув цей лист на ваше рішення? Так чи ні”.

“Відповідно, і я, і Денис Вороненков маємо велику кількість знайомих членів Ради Федерації. Ми прекрасно знаємо, що такий лист був. Ми всі читали стенограму. Ми всі знаємо, що цей лист вплинув на їхнє голосування і, тим самим, пан Янукович зробив акт державної зради щодо України. До Російської Федерації, насправді, це жодного відношення не має. Тому називати Вороненкова зрадником не можна абсолютно ніяк. Це питання, яке український уряд задає щодо дій українського громадянина Януковича і його дій”, – пояснив Пономарьов.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE