Politerno > Україна і світ > У Росії тривають мітинги “Він нам не Дімон” – і затримання активістів (Відео)

У Росії тривають мітинги “Він нам не Дімон” – і затримання активістів (Відео)

  • 26 Березня, 2017
  • 1649 Переглядів
  • 0

У Сибіру  та  на Далекому Сході почалися мітинги “Він нам не Дімон”, на яких учасники закликають до боротьби з корупцією та розслідування діяльності прем’єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

У Владивостоці, за даними “ОВС-Інфо”, на мітингу проти корупції 26 березня поліцейські затримали щонайменше 30 осіб. Акція була організована на Привокзальній площі і не була узгоджена міською владою. Місцевий сайт VL.Ru пише, що на мітинг прийшли близько тисячі осіб. У відповідь на масові затримання мітинг перемістився до Фрунзенському РУВС, куди відвезли заарештованих.

Події спостерігає “Настоящее время”.

У Владивостоці біля місцевого ВВС зібралися люди і вимагають звільнення затриманих:

— Команда Навального (@teamnavalny) March 26, 2017

У Південно-Сахалінську на мітингу затримано як мінімум п’ять чоловік, а після мітингу – ще дев’ять. в Комсомольську-на-Амурі затримано шість осіб.

У Новосибірську акція пройшла в місцевому гайд-парку, незважаючи на початкову відмову влади в проведенні заходу: мерія Новосибірська напередодні оголосила про неможливість проведення мітингу в заявленому місці в зв’язку з ремонтом плитки.

Але в суботу Центральний районний суд міста визнав це рішення незаконним і дозволив захід. У підсумку на мітинг вийшли близько трьох тисяч чоловік. В основному це були молоді люди, багато з яких принесли з собою гумових качечок та старі кросівки.

У Москві влада перед початком неузгодженої акції протесту проти корупції пригнали в центр міста десятки автозаків, вантажівок Росгвардіі і машин комунальних служб.

У вестибюлях станцій метро “Білоруська”, “Маяковська” і “Пушкінська”, а також вздовж Тверської вулиці, де заплановано проведення акції протесту, чергують посилені поліцейські патрулі.


Команді Навального вдалося виграти суди у місцевих адміністрацій Новосибірська, Казані, Пермі і Нижнього Тагілу стосовно законності проведення акцій. Влада Москви відмовилися погодити ходу в центрі міста, запропонувавши провести акцію на околицях столиці.

Навальний не погодився на альтернативні майданчики і продовжує наполягати на демонстрації на Тверській вулиці. За даними телеканалу “Дождь”, поліція почне затримувати людей лише в тому випадку, якщо учасники акції будуть виходити за межі пішохідної частини Тверській.

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального на початку березня опублікував розслідування про нерухомість, яка можливо, належить главі уряду Росії Дмитру Медведєву, і його можливої ​​причетності до корупції. У зв’язку з відсутністю реакції прем’єр-міністра Навальний закликав своїх прихильників по всій Росії 26 березня вийти на акції протесту.

Про намір провести антикорупційні мітинги заявили активісти майже в 100 містах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE