Politerno > Україна і світ > Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова до кінця року створять зону вільної торгівлі

Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова до кінця року створять зону вільної торгівлі

  • 27 Березня, 2017
  • 1356 Переглядів
  • 0

Грузія, Україна, Азербайджан і Молдова мають намір до кінця року створити зону вільної торгівлі на принципах і правилах Світової організації торгівлі.

Про це, як повідомляє Lb.ua, після завершення зустрічі прем’єр-міністрів цих країн у рамках саміту ГУАМ, проінформував голова Кабміну України Володимир Гройсман.

“Ми торкнулися сьогодні питань поглиблення економічної співпраці. Безумовно, обговорили питання політичної взаємодії. Важливо, що ми підписали низку документів, які дозволять нам уже в 2017 році повноцінно запровадити зону вільної торгівлі в рамках наших держав. Це сприятливо вплине на розвиток наших національних економік, поглибить нашу співпрацю”, – заявив Гройсман.

“Також ми підписали протокол між нашими митними службами, який дозволить спростити митні процедури для забезпечення високої якості впровадження зони вільної торгівлі”, – додав він.

Організація за демократію та економічний розвиток (ГУАМ) була створена в 1997 році Грузією, Україною, Азербайджаном і Молдовою. Назви країн-учасниць зумовили обрану для її позначення абревіатуру.

ГУАМ вирізняє те, що всі його члени так чи інакше в різний час постраждали від російської агресії або проросійських сепаратистів. У Грузії є Абхазія і Південна Осетія, в України – Крим і Донбас, у Азербайджану – Нагорний Карабах, у Молдови – Придністров’я.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE