Politerno > Україна і світ > Посол ЄС в Україні: Кілька людей перетворюють вашу країну в банкомат

Посол ЄС в Україні: Кілька людей перетворюють вашу країну в банкомат

  • 30 Березня, 2017
  • 1382 Переглядів
  • 0

Виступаючи у Львівському національному університеті, Х’юг Мінґареллі хвалив Україну за потенціал і критикував за корупцію, повідомляється у статті на порталі “Твоє місто“, поширеному представництвом ЄС в Україні.

Посол ЄС Х’юг Мінгареллі заявив, що корупція в Україні непокоїть потенційних інвесторів набагато більше, ніж війна.

Свою розмову зі студентами Львівського національного університету імені Франка посол Європейського союзу в Україні Х’юг Мінгареллі почав із жартів. Та, попри оптимістичний настрій та слова про величезний потенціал України, він прямо говорив про українські невдачі. За словами дипломата, корупція в нашій державі непокоїть потенційних інвесторів навіть більше, ніж війна.

Мінгареллі неодноразово наголосив на тому, що Україна має неабиякі природні та людські ресурси, що дає всі можливості швидко стати сучасним відкритим суспільством, заснованим на ефективній соціальній ринковій економіці.

«Але у вас є кілька перепон: перш за все, складний сусід на сході. Як наслідок – у вас війна, яка має величезний негативний вплив на суспільство та економіку. Тому першочергова мета ЄС допомогти вам захищати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність вашої країни», – зазначив він.  Попри те, що різні держави Євросоюзу мають різні позиції щодо співпраці з Кремлем, посол назвав пріоритетом консолідацію для продовження санкцій проти Росії.

Але не змовчав і про внутрішні негаразди: «Кілька людей перетворюють вашу фантастичну країну у банкомат. Великою мірою це завдяки корупції. Тому ми присвячуємо багато нашого часу, енергії та ресурсів, ділячись нашим досвідом подолання корупції з вашою владою».

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE