Politerno > Україна і світ > Нажите “непосильною працею” братом та сестрою Льовочкіними

Нажите “непосильною працею” братом та сестрою Льовочкіними

  • 4 Квітня, 2017
  • 1546 Переглядів
  • 0

Екс-глава АП Віктора Януковича та заступник голови парламентської фракції “Опозиційний блок” Сергій Льовочкін задекларував 7 915 364 доходів за 2016 рік.

Про це, як повідомляє УП, свідчить його електронна декларація на сайті НАЗК.

З них – 121 920 гривень становить заробітна плата, 2 мільйони 623 тисячі 127 гривень – відсотки від вкладів у банку “Кліринговий дім” (тут Льовочкін тримає 1,5 мільйона доларів), 169 871 гривня – забезпечення депутатської діяльності, 446 гривень – проценти від вкладів у Державному експортно-імпортному банку (на рахунку вказано 50 гривень).

Нардеп також задекларував, що позичив 5 мільйонів гривень у своєї матері – Євгенії Льовочкіної. Згідно з документом, ці кошти він має готівкою.

У свою чергу сестра олігарха народний депутат від “Опозиційного блоку” Юлія Льовочкіна у декларації за 2016 рік також вказала, що позичила в матері 8 мільйонів гривень.

Крім цього на руках Льовочкіна ще 475 тисяч гривень, 22 тисячі доларів і 16 тисяч євро.

У власності нардепа перебуває квартира в Києві площею 178 кв.м. Також у столиці нардеп орендує офіс площею 682,6 кв. м.

Зазначено, що він має безоплатне право користування будинком та трьома земельними ділянками в Козині Обухівського району Київської області, які знаходяться у власності його сестри – Юлії Льовочкіної.

Як і в попередній декларації олігарх також вказав право користування житловим будинком і земельною ділянкою майже в 1 гектар у Франції і апартаментами в Греції.
У власності депутата як і раніше перебуває автомобіль Mercedes-Benz S600 (2010 рік випуску) і два мотоцикли – Harley Devidson (2011 рік)та Boom (2008 рік).

Крім того, зазначається, що в 2016 році за майже 2,6 мільйона гривень Льовочкін купив Mercedes-Benz GLS 350d 4Matic 2016 року випуску.

У рубриці цінне рухоме майно нардеп задекларував колекцію живопису і скульптур з 47 предметів і колекцію ікон з 17 предметів, мисливську рушницю Merkel калібром 12 міліметрів, пістолети Jericho і Sig-Sauer калібру 9 мм, 4 золотих наручних годинники (Vacheron Constantin, Breguet, IWC Schaffhausen, FP Journe), 2 кардіотренжери Technogym і 2 силових тренажери LifeFitness. Вартість перерахованого майна в декларації не вказується.

З цінних паперів олігарх володіє 20 тисячами акцій компанії Oskaro Investment номіналом по 130 480 гривень і 100 акціями “Укртелекому” номіналом 0,25 гривень кожна.
Льовочкін також задекларував контроль над 7 офшорними компаніями на Кіпрі, Сейшельских та Віргінських островах (у минулій декларації їх було 6 – ред.).

Депутат зареєстрував 9 торгових марок, в тому числі “Нова Україна” і “Фонд Сергія Льовочкіна”.

В 2016 році олігарх витратив 2 мільйона 273 тисячі 600 гривень на авіаперевезення, трохи більше мільйона він сплатив за оренду офісу, 1,6 мільйона гривень пішло на охорону.
Нардеп сплатив 4 мільйона 836 тисяч 560 грн. податків та 34 977 комунальних послуг.

У декларації також вказані благодійні внески, зокрема Києво-Печерській Лаврі Льовочкін пожертвував 200 тисяч гривень та виділив 625 тисяч гривень на придбання аміачної селітри.

263 088 гривень становила фінансова допомога команді черлідерів України для поїздки на чемпіонат світу.

Відомо, що за 2015 рік Льовочкін задекларував процентів і дивідендів на понад 23 млн. грн.

Його сестра, народний депутат від “Опозиційного блоку” Юлія Льовочкіна, задекларувала 14 земельних ділянок, маєтки в Кончі Заспі та близько 65 компаній, бенефіціаром яких вона є.

11 земельних ділянок знаходяться в Україні (10 земельних ділянок елітної землі в Козині Обухівського району (Конча Заспа) під Києвом, 1 ділянка у Гнідині під Києвом та ще 3 у Франції.

Водночас власниками французької землі є компанії Glorietta Investments та SCI Villa Saint Michel, кінцевим бенефіціаром яких є Льовочкіна.

Крім того у Козині у Льовочкіної є три маєтки: 862, 460 та 5896,5 квадратних метрів відповідно (Житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами).

Також на SCI Villa Saint Michel зареєстровано житловий будинок – реконструкція у Франції 361,48 квадратних метрів, ще один будинок теж у Франції площею 1055,95 квадратів – на Glorietta Investments та апартаменти понад 330 квадратів у Греції – на компанію TAVISTAR INVESTMENTS LIMITED, кінцевим бенефіціаром якої також є Льовочкіна.

Крім того, у Києві у Льовочкіної є дві квартири (68,7 квадратних метрів та 63,4).

Загалом вона є кінцевим бенефіціаром близько 65 компаній, серед яких “Закарпаттяобленерго”, ТОВ “Енергетична Україна ТВ”, компанії на Сейшелах, Кіпрі, Данії, Франції Австрії, Віргінських островах тощо.

У “Ощадбанку” Льовочкіна тримає близько $15 тисяч. В цьому ж банку у неї 710 гривень, ще 1,25 млн доларів вона тримає на рахунку свого ж банку “Кліринговий дім”.
Готівкою у Льовочкіної є 13 тисяч доларів, 33 тисячі євро та 2,74 мільйонів гривень.

5 мільйонів доларів Льовочкіна позичила у компанії TAVISTAR INVESTMENTS LIMITED, бенефіціаром якої вона і є. У своєї матері Євгенії Льовочкіної депутатка позичила 8 млн гривень.

При цьому у 2016 році заробітна плата Льовочкіної як народного депутат склала 77 тисяч гривень, ще 169, 87 тисяч гривень вона отримала коштів, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень

Ще 2,5 млн Льовочкіна отримала від продажу рухомого майна.

Також Льовочкіна задекларувала золоті годинники з камінням, дві шуби, багато коштовностей різних відомих брендів та колекцію живопису та ікон – всього 29 предметів. При цьому Львовчкіна написала, що не знає, скільки що коштує.

Апетити на авто у Льовочкіної дещо скромніші, ніж на землю: вона задекларувала три авто – Mercedes Benz, LEXUS та LAND ROVER. Як вказала Льовокіна – найдорожчий з них LAND ROVER 2,5 млн гривень.

У Льовочкіної п’ятеро дітей, у графі про членів сім’ї вказано лише дітей. У розділі “видатки”, вона вказала, що придбала дитячий одяг у Франції за 70,5 тисяч гривень (тут мається на увазі або 1 одиниця одягу, або разова покупка – УП).

Як писала УП. Київ у вересні 2016 року, з даними реєстру, у провадженні Обухівського райсуду Київської області перебувала справа про витребування у народного депутата Юлії Льовочкіної 3,24 га землі біля річки Козинка у Козині.

Ще у вересні 2014 року Державна сільгоспінспекція на прохання прокуратури встановила, що передача земель та будівництво на ділянці під Києвом поблизу Обухова, оформленій у власність сестри екс-голови Адміністрації президента Юлії Льовочкіної – так званому “острові Льовочкіна” – відбувається всупереч законодавству.

Прокуратура Київської області взялася проводити перевірку законності забудови острова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE