Politerno > Україна і світ > Суд виніс остаточний вердикт у справі Лозінського, – Луценко

Суд виніс остаточний вердикт у справі Лозінського, – Луценко

  • 4 Квітня, 2017
  • 1453 Переглядів
  • 0

Вищий спеціалізований суд скасував ухвалу Апеляційного суду Київської області про звільнення колишнього депутата Віктора Лозінського.

Про це у Facebook написав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Вищим спеціалізованим судом задоволено касаційну скаргу прокуратури та скасовано ухвалу Апеляційного суду Київської області від 06.04.2016, якою залишено без змін ухвалу Бориспільського міськрайонного суду Київської області від 25.02.2016 про звільнення Лозінського В.О. умовно-достроково від відбування покарання на невідбуту частину покарання – 1 рік 11 місяців 08 днів позбавлення волі, – написав він.

 

 

Вузлові моменти:

16 червня 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області внаслідок сутички з Лозінським та його друзями загинув місцевий житель Валерій Олійник. За даними ГПУ, вбивство було скоєно з особливою жорстокістю: вже пораненого з вогнепальної зброї селянина Лозінський добивав бампером машини.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом’якшив вирок Лозінському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі, а в березні 2014 року Вищий спецсуд скоротив термін до 10 років.

У січні 2016 року Лозінський подав документи на перерахунок терміну за “законом Савченко” і його клопотання частково задовольнили. 25 січня відбулися засідання по перерахунку терміну Лозінського, клопотання було задоволено частково, у відбутий термін йому дозарахували 4 роки і 36 днів, після чого він отримав право на умовно-дострокове звільнення.

І нарешті у квітні 2016 року Апеляційний суд Київської області підтвердив законність умовно-дострокового звільнення Лозінського, засудженого за вбивство.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE