Politerno > Україна і світ > Розкрито злочинну оборудку розкрадання бюджетних коштів на закупівлю техніки для української АЕС

Розкрито злочинну оборудку розкрадання бюджетних коштів на закупівлю техніки для української АЕС

  • 6 Квітня, 2017
  • 1371 Переглядів
  • 0

Посадові особи одного з приватних підприємств за шахрайською схемою заволоділи бюджетними коштами, які виділяли на закупівлю для Південно атомної електростанції електрообладнання

Як передає Politeka , подробиці повідомляє ДФС в Миколаївської області.

Уже відомо, що шахраї через процедуру проходження тендеру державних закупівель придбали електричне обладнання у фіктивного підприємства по завищеній ціні. В результаті державі завдали збитків на загальну суму понад 8 млн грн.

“У офіційного представника швейцарської фірми в Україні ціни на аналогічне обладнання втричі дешевше”, – відзначають в ГФС.

За даним фактом прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За словами начальника відділу по боротьбі з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС в Миколаївської області Вадима Бердника, за вчинення аналогічного правопорушення в лютому 2017 року САП і НАБУ затримали 5 осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE