Politerno > Україна і світ > У Росії тепер незаконно поширювати фотографію Путіна в образі клоуна-гея – The Washington Post

У Росії тепер незаконно поширювати фотографію Путіна в образі клоуна-гея – The Washington Post

  • 6 Квітня, 2017
  • 1606 Переглядів
  • 0

 

У РФ поширення фотографії Путіна в образі гея-клоуна тепер є злочином, йдеться в  статті опублікованій на сайті газети The Washington Post
Про це повідомляє агенство Уніан.
Російські інформаційні агентства не можуть точно повідомити, яке зображення з усіх мемів в інтернеті тепер заборонено до розміщення. Тому що, ну розумієте, воно заборонено.
Минулого тижня зображення було внесено в список російського уряду, в якому перераховані речі, які підпадають під статтю “екстремізм”.
Пункт 4071: зображення людини, схожого на Путіна “з нафарбованими очима і губами”, з написом, приховано закликає боротися з геями, що має на увазі “передбачувану нестандартну сексуальну орієнтацію президента Російської Федерації”.
“The Moscow Times” вважають, що мова йде про це зображення:

 

 

Цей плакат став популярним в 2013 році, після того як в Росії був прийнятий закон, що забороняє пропаганду “нетрадиційних сексуальних відносин” дітям, а протестуючих на підтримку прав геїв побили і заарештували.
Але меми з Путіним в образі гея поширювалися, оскільки Росія в останні роки порушувала як сексуальні свободи, так і свободу вираження поглядів в Інтернеті. Інший новинний сайт вважає, що заборонене зображення виглядає так:

 

 

Сага про забороненого Путіна в образі клоуна фактично почалася кілька років тому, коли одна людина опублікувала безліч образливих зображень в російській копії Facebook. За даними “Радіо Вільна Європа”, серед них були відкрито расистські та антиіммігрантські пости.
Ця людина була засуджена в минулому році, його аккаунт в соціальних мережах закритий, і його помістили в психіатричну лікарню. Через рік багато з зображень, якими він поділився, були додані в урядовий чорний список “екстремістських матеріалів” – ймовірно разом із зображенням Путіна в образі гея-клоуна, і зображенням Путіна і Медведєва в якості нацистських солдатів.
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE