Politerno > Україна і світ > Путін назвав удари США по Сирії агресією проти суверенної держави

Путін назвав удари США по Сирії агресією проти суверенної держави

  • 7 Квітня, 2017
  • 1664 Переглядів
  • 0

Ракетинй удар США по об’єктах у Сирії є агресією і завдає шкоди російсько-американським відносинам і спільній боротьби з тероризмом.

Таку думку президента РФ Володимира Путіна озвучив його прес-секретар Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

“Президент Путін вважає американські удари по Сирії агресією проти суверенної держави в порушення норм міжнародного права, причому під надуманим приводом”, – сказав Пєсков.

Прес-секретар зазначив, що сирійська армія “не має в своєму розпорядженні запасів хімічної зброї”.

“Факт знищення всіх запасів хімічної зброї в збройних силах Сирії був зафикосваний і підтверджений ОЗХО – спеціалізованим підрозділом ООН”, – сказав він.

Нагадаємо, американські есмінці USS Porter і USS Ross в ніч проти п’ятниці випустили 59 ракет по аеродрому сирійських урядових сил Шайрат у відповідь на хімічну атаку сил Башара Асада цього тижня.

“Путін також бачить в ударах по Сирії з боку США спроби відвернути увагу світової спільноти від численних жертв серед мирного населення в Іраку”, – додав Пєсков..

“А головне, як вважає Путін, цей крок не наближають нас до кінцевої мети в боротьбі з міжнародним тероризмом, а навпаки створює серйозну перешкоду для створення міжнародної коаліції по боротьбі з ним і ефективній протидії цьому всесвітньому злу, що, до речі, президент США Дональда Трамп проголосив як одну з головних завдань ще під час своєї передвиборної кампанії”, – заявив прес-секретар президента РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE