Politerno > Україна і світ > Розбіжності в деклараціях Порошенка списали на помилку банку

Розбіжності в деклараціях Порошенка списали на помилку банку

  • 10 Квітня, 2017
  • 1466 Переглядів
  • 0

Розбіжність у деклараціях президента України Петра Порошенка списали на помилку його банку.

“Пам’ятаєте, минулого вівторка ми розповідали про те, що між паперовою та електронною декларацією Петра Порошенка за 2015 рік знайшли розбіжність у 77 мільйонів гривень?  “Українська правда” з цього приводу написала запит до Адміністарції президента, і там повідомили, що це не Петро Олексійович помилився, а… його банк!”, – йдеться в публікації на сторінці “Схеми” у Facebook.

Зокрема, журналісти повідомляють, що в АП зазначили, що 17 березня 2016 року Порошенко отримав довідку від Міжнародного інвестиційного банку, згідно з якою, залишок коштів на рахунках станом на 01.01.2016 р. складав 563 729 802,31 гривень. Розділ Y (який передбачав відображення суми коштів на рахунках у банках та інших фінансових установах лише в гривнях, тобто залишки в іншій ніж національна валюта мали відображатися в еквіваленті за курсом НБУ) і був заповнений з врахуванням даних, вказаних банківською установою.

Пізніше, після подачі Петром Порошенком декларації за 2015 рік на паперовому носії, до нього надійшло повідомлення від ПАТ “Міжнародний інвестиційний банк”.

“У ньому йшлося про те, що банком була виявлена помилка, а саме: некоректні налаштування в операційній системі (технічний збій програми) призвели до відображення гривневого еквівалента суми субординованого боргу в розмірі 3 000 000 доларів США як 3 000 000 грн. В результаті проведеного аудиту налаштувань операційної системи помилка була виявлена та виправлена”, – додали у прес-службі.

“Таким чином, жодних розбіжностей щодо фактичних залишків на рахунках в банківських установах станом на 01.01.2016р. та задекларованих Петром Порошенком, немає”, – наголосили в Адміністрації президента.

Схеми” нагадують, що власником Міжнародного інвестиційного банку є Петро Порошенко.

“Президенти не помиляються – помиляються їхні банки…”, – резюмують журналісти.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE