Politerno > Україна і світ > Біометричні паспорти почнуть видавати не раніше ніж через тиждень (відео)

Біометричні паспорти почнуть видавати не раніше ніж через тиждень (відео)

  • 11 Квітня, 2017
  • 1424 Переглядів
  • 0

На цьому тижні сервіи оформлення і видачі закордонних паспортів працювати не будуть. Дану інформацію підтвердив прес-секретар державного підприємства “Документ” Володимир Поліщук.

За його словами, планувалося, що сервіси почнуть працювати сьогодні, 11 квітня, однак запустити їх не вдалося. При цьому він вказує, що проблеми відбулися через діяльність Служби безпеки України, яка вилучила обладнання у компанії-підрядника, яка забезпечує зв’язок, повідомляють “Факты“.

“Думаю, СБУ знайшла якісь вагомі причини, щоб проводити слідчі дії в телекомунікаційній компанії, яка забезпечувала захищені канали зв’язку. Вони вилучали, за нашими даними, сервери, маршрутизатори та інше обладнання.

СБУ це спростовує. Керівництво держпідприємства “Документ” зараз проводить переговори з іншою телекомунікаційною компанією, яка забезпечує урядовий зв’язок.

Це серйозна компанія. Сподіваємося, до кінця тижня, можливо, на початку наступного тижня паспортні сервіси почнуть свою роботу в Києві, а потім у великих містах України”, – сказав Поліщук.

Нагадаємо, Європарламент 6 квітня ухвалила безвіз з Україною, і в той же день сервіси по оформленню документів припинили роботу: частково через ажіотаж на біометричні паспорти, які потрібні будуть для безвізового в’їзду в ЄС, а також з-за слідчих дій, що проводяться силовиками .

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE