Politerno > Україна і світ > У Кабміні розповіли, кому і на скільки підвищать пенсії

У Кабміні розповіли, кому і на скільки підвищать пенсії

  • 11 Квітня, 2017
  • 2422 Переглядів
  • 0

З 1 жовтня 2017 року збільшаться виплати для 5 млн 620 тис. Українських пенсіонерів. Про це під час підсумкової прес-конференції заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, пенсійна реформа, яку незабаром представлять у Верховній Раді, передбачає створення справедливої ​​пенсійної системи, відмова від “зрівнялівки”, а також максимально можливе зменшення дефіциту Пенсійного фонду до 2024 року, повідомили “Факты“.

Прем’єр заявив, що уряду пропонує осучаснити пенсії для 5620 тис. українців вже в цьому році. Причому для різних категорій громадян пенсії підвищуватимуть на різні суми.

“Приблизно 1 млн 308 тис. громадян отримають підвищення пенсій до 200 грн.

1 млн 208 тис. громадян отримають підвищення, при сьогоднішньому курсі валют, від 200 до 500 грн щомісяця.

1 млн 903 тис. громадян отримають підвищення від 500 до 1000 грн на місяць.

Це не разова подачка, яку деякі політикани намагалися робити, – це постійна система.

І ще 1 млн 109 тис. громадян отримають понад 1000 грн щомісячної доплати”, – зазначив глава уряду.

 

 

Він також заявив, що однією з особливостей пенсійної реформи стане скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

“Тобто ми підвищимо мільйонам громадян пенсії та скасуємо оподаткування пенсій з 1 жовтня. Єдине, що нам потрібно, – це підтримка парламенту. Це приклад системної реформи, яку ми зробимо в цьому році”, – сказав Гройсман.

 

 

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що Кабінет міністрів України переконав Міжнародний валютний фонд у тому, що не потрібно підвищувати пенсійний вік для українців до 63 років.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE