Politerno > Україна і світ > Кадрова дилема Порошенка

Кадрова дилема Порошенка

  • 12 Квітня, 2017
  • 1851 Переглядів
  • 0

 

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман залишатиметься на посаді доти, поки президент Петро Порошенко не придумає, що має робити з головою Нацбанку Валерією Гонтаревою та скандальним очільником ДФС Романом Насіровим.

Про це в коментарі Гал-інфо розповів політолог Віктор Небоженко.

“Справа не у Гройсмані. Звичайно, що ніхто не сподівався, що одноразовий мер Вінниці раптом вкоріниться і не захоче йти з цієї солодкої і дуже корупційно привабливої посади прем’єр-міністра.

Він рік навчався і тепер вважає, що ще рік він може попрацювати. Це не стільки несподівано для України, скільки несподівано для президента, адже він прекрасно розуміє, що після закінчення року недоторканності усі кроки Гройсмана будуть пов’язувати з ним”, – сказав Віктор Небоженко.

Він наголосив, що в українських президентів сформувалася традиція, коли усі промахи перекладають на прем’єрів.

“Усі українські президенти, від Кравчука до Порошенка, намагаються перекласти соціально-економічні ризики на прем’єр-міністра. А тут раптом прем’єр говорить: “Я разом із президентом, і ми світле майбутнє України”.

Це звичайно жахливо для Порошенка, і він не знає, що йому робити. Він сам винен, бо у нього збіглося одразу кілька проблем.

Він не знає, де заховати Гонтареву. І як знайти людину, яка займе її місце і не зробить аудит Нацбанку? Це неможливо, адже будь-який керівник, який очолює підприємство, розпочне з повного аудиту”, – зазначив Небоженко.

Політолог наголосив, що президенту важливо знайти такого банкіра, який би заплющив очі на все.

“Все це на пряму пов’язано з Гройсманом. Поки не призначать нову людину замість Гонтаревої, депутати не хочуть знімати й прем’єра. Вони не хочуть, щоб президент знову отримав повний доступ як до НБУ, так і до Кабміну.

Поки не вирішиться проблема з Гонтаревою, не буде вирішуватися проблема перебування на посаді Гройсмана”, – сказав він.

Віктор Небоженко наголосив: “Це результат дуже слабкої кадрової політики президента, коли одне призначення пов’язане з іншим. А ще ж є Насіров, який отримав наразі довідку від німців, що він безнадійно хворий і просить поновити його на роботі.

Що робити з Насіровим? Тому Гройсман може спокійно святкувати і йти у відпустку, бо він у безпеці поки не вирішиться доля Насірова і Гонтаревої”.

На запитання, чи працюють нині в команді президент і прем’єр, Віктор Небоженко відповів, що ні.

“Разом вони вже на одну перемогу працювати не будуть. Думаю, у Гройсмана буде вже своя політична сила. Ви не побачите його у п’ятірці БПП, бо він не схожий на самогубцю.

Українська політика влаштована так, що коли прем’єр на посаді більше року, то у нього починає повільно зростати рейтинг, а у президента падати”, – зазначив Віктор Небоженко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE