Politerno > Україна і світ > Опоблок, БПП, НФ та РПЛ проголосували за ринок електроенергії, ухвалений на догоду кланам – “Батьківщина” (відео)

Опоблок, БПП, НФ та РПЛ проголосували за ринок електроенергії, ухвалений на догоду кланам – “Батьківщина” (відео)

  • 13 Квітня, 2017
  • 2010 Переглядів
  • 0

“Батьківщина” голосувала проти законопроекту про ринок електричної енергії (№4493), який ухвалено на догоду кланам.

Про це Юлія Тимошенко повідомила на брифінгу за підсумками голосування лідер фракції .

Вона наголосила, що ухвалення відповідного документу призведе до руйнування ринку електроенергії та подорожчання її для споживачів.

Лідер “Батьківщина” також заявила, що сьогодні у парламенті проявилася справжня коаліція – Опозиційний блок, БПП, “Народний фронт” та Радикальна партія, – яка проголосувала за цей закон і відповідатиме за наступне підвищення цін на електроенергію.

Парламентар зазначила, що ухвалення відбулося з грубим порушенням Регламенту: були зафіксовані факти кнопкодавства, коли голосував один депутат за десятьох.

“Депутати показали реальну коаліцію, яка захищає олігархів. Це, по суті, продовження “Роттердам+””, – сказала вона.

За словами Юлії Тимошенко, під час голосування за закон про ринок електроенергії у Верховній Раді відбувся момент істини – сесійний зал поділився на депутатів, які обслуговують клани і мафію, та чесних депутатів, які захищають інтереси громадян.

“Цей закон зруйнує енергоринок, який функціонував без збоїв та без корупції 17 років, і був побудований за британською моделлю. Можновладці вперше за 17 років зруйнували забезпечення українців дешевою атомною та гідроелектроенергією, яку вивели з енергоринку. Цим законом ввели інститут посередників, яких визначатиме Порошенко чи Гройсман, чи Кононенко. Тепер між споживачами та «Енергоатомом» стоятиме посередник, який братиме дешеву атомну та гідроелектроенергію і перепродаватиме втричі дорожче. Вони зароблятимуть на людях мільярди доларів на рік”, – обурилася політик.

Вона зауважила, що на захисті споживачів стояли 76 народних депутатів, зокрема вся фракція «Батьківщина», і пообіцяла оголосити поіменно прізвища всіх депутатів, хто служить енергетичній мафії: “За це голосування депутатам по залу розносили десятки мільйонів доларів”.

Окрім того, Юлія Тимошенко наголосила, що ухваленим законом також передбачено встановлення ціни на електроенергію без будь-якого контролю держави та державного регулювання, а всім, хто бажатиме приєднатися до енергомереж, виставлятимуть фантастичні суми.

Цим документом також дали право без узгодження з державою брати з громадян абонплату за приєднання до електромереж.

“Це голосування показує, наскільки прогнив цей парламент, наскільки він пов’язаний з олігархами, наскільки життя кожного українця байдуже для влади. Це голосування – це повернення у 1999 рік. Вони прикриваються тим, що, мовляв, це підтримується європейськими структурами. Маячня! Цей документ нашпигували поправками сьогодні вночі і ніякий Європейський союз не встиг би це прочитати”, – заявила народний депутат.

Водночас її колега по партії, народний депутат Олексій Рябчин додав, що є автором понад 100 поправок до закону, більшість з яких йому навіть не дали представити.

“Голосування відбувалося поспіхом, бо провладні депутати вже замовили чартери на Великодні та травневі свята. Ухвалений закон працюватиме на клани і проти людей. Він призведе до підвищення цін на електроенергію для людей”, – сказав він.

Зі свого боку народний депутат Вадим Івченко зауважив, що сьогодні руками голови ВРУ Андрія Парубія був повністю зруйнований парламентаризм в Україні.

“Прямі контракти з обленерго розв’яжуть руки кланам, які купуватимуть дешеву атомну та гідроелектроенегію. За відсутності регулятора продаватимуть споживачу з надбавками. Цей закон ухвалений з порушенням Регламенту та після перевиборів може бути скасований, а енергетичний ринок може прийти в повний колапс”, – підсумував парламентар.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE