Politerno > Україна і світ > У Чорногорії висунуто звинувачення в організації путчу проросійським опозиціонерам

У Чорногорії висунуто звинувачення в організації путчу проросійським опозиціонерам

  • 13 Квітня, 2017
  • 1575 Переглядів
  • 0

Прокуратура Чорногорії звинувачує двох лідерів проросійської опозиції в участі у спробі збройного державного перевороту з метою повалення уряду. Окрім керівника проросійського “Демократичного фронту” Андрія Мандича та його союзника Мілана Кнезевича, обвинувачення висунуті ще дванадцятьом імовірним співучасникам: двом росіянам, дев’ятьом сербам та одному громадянину Чорногорії.

Про це повідомляє DW.

Їх звинувачують у створенні кримінального угруповання для здійснення терактів та посягання на конституційний лад Чорногорії, повідомив у четвер, 13 квітня, суд у Подгориці.

За версією слідства, змовники незадовго до парламентських виборів у жовтні 2016 року планували повалити і навіть убити тодішнього прем’єр-міністра країни Міло Джукановича. Їхньою метою, згідно з позицією обвинувачення, було завадити вступу Чорногорії до НАТО, яке просував колишній глава уряду, передає інформагенція AFP.

Мандича та Князевича парламент Чорногорії в лютому 2016 року позбавив депутатської недоторканності. Мандич називає судовий процес “політично вмотивованим”.

За результатами попередніх судових процесів у Чорногорії вже засудили до різних термінів ув’язнення дев’ятьох осіб. За даними AFP, вони погодилися давати свідчення в ролі свідків обвинувачення.

Головним організатором невдалої спроби повалення уряду Чорногорії у 2016 році вважають представника російських військових структур Едуарда Широкова (Шишмакова). Про це заявив у лютому цього року чорногорський спецпрокурор Мілівоє Катнич. У Кремлі заперечили причетність Росії до планування путчу.

Чорногорія підписала протокол про вступ до НАТО у травні 2016 року. Днями заяву про вступ Чорногорії підписав президент США Дональд Трамп. Ратифікувати протокол ще мають Нідерланди та Іспанія.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE