Politerno > Україна і світ > Великоднє диво (Відео)

Великоднє диво (Відео)

  • 16 Квітня, 2017
  • 1628 Переглядів
  • 0

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі вчора, 15 квітня, у Велику Суботу зійшов Благодатний вогонь, який очікували паломники з усього світу.

Як повідомили в Центрі інформації Української Православної Церкви, вогонь швидко поширювався тими, хто знаходився в храмі, після чого його роздали всім, хто очікував біля храму.


Свідками дива стала офіційна українська делегація на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Антонієм (Паканичем).

“Велика субота – день великої надії. Ми вже знаємо, що Господь воскресне – це історична подія. Щоб підкріпити нашу віру, Господь посилає нам Велике диво сходження Благодатного вогню. Цей вогонь, як провісник Пасхи Христової, освячує життя. Ми знаємо, що Великдень прийде, що Бог любить людину і що Господь має терпіння на нас. Він прийшов на землю, щоб подолати людську гріховність, щоб дати вічне життя. Благодатний вогонь – саме те тепло Божої благодаті, що зігріває кожну людину”, – зазначив митрополит Антоній.

За його словами, під час сходження Благодатного вогню звучали молитви на різних мовах.

“Є люди, які свою близькість до Бога переживають в мовчанні, а є темперамент православних арабів, які висловлюють свою любов до Бога танцями. Це також дуже важливо.

Українці – це народ посередині цих темпераментів. Ми чекаємо Благодатний вогонь, тому що це тепло, яке Господь подає кожній людині. А ми зараз всі потребуємо такого тепла. На нашій рідній землі так багато горя. Благодатний вогонь повинен зігріти кожну сім’ю. Сподіваємося, що через цю благодать Пасхи Христової, провісником якої є Благодатний вогонь, Господь дасть нам розуміння, пошле внутрішні мир і злагода. І це дасть основу для процвітання нашої Батьківщини”, – побажав керуючий справами УПЦ.

Увечері в столичному аеропорту Бориспіль приземлився літак, на якому Благодатний вогонь прибув в Україну.
 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE