Politerno > Україна і світ > Тереза Мей запропонувала провести дострокові вибори в парламент

Тереза Мей запропонувала провести дострокові вибори в парламент

  • 18 Квітня, 2017
  • 1485 Переглядів
  • 0

У Великобританії розпускають парламент, таку заяву зробила прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мэй.

Зокрема, вона оголосила сьогодні про намір розпустити Палату громад парламенту. Крім того, в екстреній заяві у своїй резиденції на Даунінг Стріт після зустрічі з міністрами уряду вона озвучила дату дострокових виборів – 8 червня.

Про це повідомляє Радіо Свобода. Раніше уряд неодноразово відкидав можливість проведення виборів до 2020-го року.

За словами Мей, вона прийшла до висновку, що проведення нових виборів необхідно, щоб забезпечити стабільність в ситуації, коли країна почала переговори про вихід з Європейського Союзу. Мей додала, що при будь-якому розвитку подій Великобританія залишає Євросоюз, “і шляху назад немає”.

Мей закликала виборців підтримати Консервативну партію, яку вона очолює. Відзначимо, опозиційні лейбористи виступають проти так званого “жорсткого Брекзіта”, а ліберальні демократи закликають переглянути підсумки референдуму про вихід країни з ЄС.

Нагадаємо, на початку квітня більшість депутатів ухвалили резолюцію, яка офіційно встановлює основні принципи та умови, якими буде керуватися Європейський парламент при виході Великобританії з ЄС. На обговореннях 516 депутатів проголосували “за”, 133 “проти” і 50 утрималися.

Євродепутати підкреслювали важливість забезпечення рівного і справедливого ставлення до громадян ЄС, які проживають у Великобританії і британським громадянам, які проживають в ЄС.

Вони також вказували на те, що Великобританія залишається членом ЄС до офіційного виходу, і це тягне за собою права і зобов’язання, включаючи фінансові, які можуть виконуватися після закінчення терміну.
Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE