Politerno > Україна і світ > До третьої річниці війни черкащани ходою вшанували пам’ять полеглих воїнів – (Відео)

До третьої річниці війни черкащани ходою вшанували пам’ять полеглих воїнів – (Відео)

  • 24 Квітня, 2017
  • 1443 Переглядів
  • 0

У Черкаській області пішим маршем вшанували пам’ять загиблих на Донбасі бійців ЗСУ і добровольчих батальйонів.

У Черкасах понад тисячу представників націоналістичних батальйонів влаштували смолоскипну ходу. Даний захід було приурочено до так званого “першого дня 21-х почестей героїв Холодного Яру”, які розпочалися з відкриття пам’ятника “Борцям за волю України”.

Як повідомляє  видання Політнавігатор, з прапорами і смолоскипами йшли активісти “Азова”, “Сокола” і представники добровольчих батальйонів. Активісти пройшли від Долини троянд до пам’ятника Богдану Хмельницькому, зокрема, по центральній вулиці Черкас – бульвару Шевченка.

Відзначається, що захід був приурочений до третьої річниці початку війни на Донбасі.

Учасники маршу несли в руках портрети загиблих учасників “АТО” і періодично вигукували націоналістичні гасла. Судячи з того, що говорить закадровий голос, який супроводжує відеокадри, на марші “зібралися побратими, добровольці, волонтери, військовослужбовці ЗСУ, Нацгвардії, прикордонної служби,

“Ця війна триває не три роки, а більше тисячі років. Спочатку вона йшла проти Хазарського каганату, проти половців і печенігів, потім проти Московії, проти Російської імперії, Радянського Союзу і тепер проти РФ”, – заявив у своєму виступі перед учасниками маршу нардеп і лідер “Національного корпусу” і полку “Азов” Андрій Білецький .

Разом з тим, він висловив жаль, що про те що ведеться війна, у владних кабінетах і на телебаченні “все менше і менше згадують”. Причину такого стану справ він бачить в тому, що при владі в Україні “бариги” – “У Верховній Раді бариги, в Кабміні бариги, президент України – барига”.

За його твердженням, ця війна триватиме до тих пір, “поки кожен, хто живе на Україні і відчуває себе українцем, не захоче помститися за тих хлопців, які поклали свої життя”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE