Politerno > Україна і світ > Трамп запросив відвідати Білий дім президента Філіппін Дутерте, який називав Обаму “сучим сином”

Трамп запросив відвідати Білий дім президента Філіппін Дутерте, який називав Обаму “сучим сином”

  • 30 Квітня, 2017
  • 1385 Переглядів
  • 0

 Президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з президентом Філіппін Родріго Дутерте, в ході якого запросив Дутерте до Вашингтона.

Про це йдеться в заяві Білого дому, опублікованому ABC News.

“Президент Трамп провів телефонні переговори з президентом Дутерте. Це була дуже дружня бесіда, в ході якої сторони обговорили проблеми Асоціації країн Південно-Східної Азії (АСЕАН), що відносяться до регіональної безпеки, в тому числі загрозу з боку Північної Кореї”, – зазначає прес-служба Білого дому.

Зокрема, Трамп відзначив прогрес Дутерте в боротьбі з наркотиками на Філіппінах.

Президент Філіппін Родріго Дутерте відомий своїми неделікатнимим ремарками, які багато хто визнав би абсолютно неприйнятними.

Однак саме цей відвертий стиль, а також боротьба зі злочинністю в країні зробили його надзвичайно популярним серед філіппінців. Сайт ВВС відібрав найбільш скандальні заяви Дутерте, нижче ми наводимо деякі з його найбільш одіозних висловлювань:

У жовтні 2016 року він назвав тодішнього президента США Барака Обаму “сучим сином” після того, як голова американської держави розкритикував його методи боротьби з наркоторгівлею у країні.

У вересні Дутерте вилаявся на адресу Євросоюзу. На заклик Європарламенту припинити вбивства людей, підозрюваних у контрабанді наркотиків, президент відповів: “Fuck you”.

Родріго Дутерте став президентом багато в чому через успішну кампанію по скороченню злочинності під час перебування його мером Давао.

Щоб приборкати повстанців-комуністів, в Давао почалася кампанія по озброєнню добровільних загонів, які стали чимось на зразок “загонів смерті”, готових розправитися з кожним, хто представляв загрозу громадському порядку.

Обіцянка вбити 100 тисяч злочинців: “Забудьте все ці закони про права людини. Якщо я опинюся в президентському палаці, я буду робити те, що робив, коли був мером. А ви, наркодилери, бандити і нероби, ви краще забирайтеся звідси, бо я вас уб’ю, – сказав він на своєму останньому передвиборному мітингу. – Я вас всіх скину в Манільську бухту, рибок погодувати…”.

Раніше повідомлялося, що Дутерте закликав США проявити стриманість у питанні КНДР.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE