Politerno > Україна і світ > Пуерто-Ріко оголосила про своє банкрутство – Яресько попрацювала півтора місяці

Пуерто-Ріко оголосила про своє банкрутство – Яресько попрацювала півтора місяці

  • 6 Травня, 2017
  • 2889 Переглядів
  • 0

Влада Пуерто-Ріко оголосила про неспроможність погасити борги у сумі 123 мільярдів доларів і офіційно ініціювали процедуру банкрутства держави.

Як повідомляє “Страна“, у своєму листі до Конгресу США губернатор Пуерто-Ріко Рікардо Росело зазначив, що з такими боргами територія, контрольована Сполученими Штатами, не здатна забезпечувати своїм жителям послуги на гідному рівні.

Економіку цієї латиноамериканської країни рятувала з середини березня екс-міністр фінансів Наталія Яресько, яка була призначена виконавчим директором Ради фінансового контролю та управління Пуерто-Ріко. Реалізація плану фінансового відновлення мала стати першим кроком, який поверне впевненість і стабільність інвесторам і 3,5 мільйонам громадянам США.

Пуерто-Ріко – залежна від США територія, яка має статус “неінкорпорованої організованої території”, тобто знаходиться під управлінням США, але не є їх невід’ємною частиною; дія на території Конституції США обмежена; верховна влада належить Конгресу США, але територія має власну систему самоврядування; розташована в Карибському морі на острові Пуерто-Ріко, входить до групи Великих Антильських островів.

У 2004 році влада США скасували податкову пільгу для підприємств, що інвестують в Пуерто-Ріко, що призвело до різкого скорочення робочих ставок і початку 10-річної економічної кризи. 45% населення території знаходиться нижче рівня бідності, 450 тисяч жителів виїхали в США.

Раніше повідомлялося, що Наталія Яресько призначена виконавчим директором ради з фінансового управління і контролю для Пуерто-Ріко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE