Politerno > Україна і світ > Сенатори радять Трампу спочатку зустрітися з керівниками України, а потім – з Путіним (документ)

Сенатори радять Трампу спочатку зустрітися з керівниками України, а потім – з Путіним (документ)

  • 9 Травня, 2017
  • 1680 Переглядів
  • 0

Шестеро сенаторів звернулись до президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа із закликом зустрітися з президентом України Петром Порошенком перед зустріччю з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє УНІАН.

Відповідний лист сенаторів до президента США розміщено на сайті сенатора-республіканця Роберта Портмана.

“У той час, як ваша Адміністрація продовжує розробляти стратегії для просування американських національних інтересів у сфері безпеки та закордонній політиці, ми пишемо, щоб рішуче заохотити вас залучати наших традиційних союзників та віддавати перевагу зустрічам з закордонними лідерами, які представляють країни, з якими ми поділяємо історичні зв’язки, демократичні цінності та спільні інтереси”, – йдеться у листі сенаторів.

“Багато наших союзників в Європі з тривогою очікують на розвиток політики з боку вашої Адміністрації стосовно наших зобов’язань перед НАТО та іншими інституціями, які підтримують міжнародний порядок, який слугував основою для міжнародної стабільності і безпеки з часу завершення Другої світової війни”, – наголошують сенатори.

“Особливо, разом з нашими найбільш непохитними союзниками у Європі, ми залишаємося стурбованими щодо безперервної воєнної агресії Росії на сході України та триваючої окупації Криму. Внаслідок дестабілізаційного впливу Росії, близько 10 тис. людей було вбито, понад 20 тис. поранено, і близько 2 мільйонів внутрішньо переміщено з 2014 року. Такого роду нестабільність може мати далекосяжні наслідки для наших союзників та інтересів усього регіону”, – зазначається у листі до Трампа.

“В цьому контексті ми рішуче заоохочуємо вас зустрітися з високопосадовцями з України, в тому числі з президентом Петром Порошенком, до будь-яких офіційних зустрічей з високопоставленими російськими чиновниками, включаючи російського президента Володимира Путіна”, – наголосили сенатори.

“Зустріч з демократично обраними представниками України надіслала би рішучий сигнал, що Сполучені Штати продовжують віддавати перевагу нашим відносинам з довготривалими союзниками, та залишатимуться прихильними нашій підтримці суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії”, – заявили сенатори.

У листі, який датовано 4 травня та опубліковано 8 травня, стоять підписи сенаторів Роберта Менендеса, Джона Маккейна, Роберта Кейсі-молодший, Джеймса Інхофа, Джин Шахін та Роберта Портмана.

Як повідомлялось, зустріч президента України Петра Порошенка з американським колегою Дональдом Трампом відбудеться після того, як сторони узгодять порядок денний.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE