Politerno > Україна і світ > Ірина Геращенко заявила про “борг України” перед ЄС – безвіз отримали, а про дискримінацію геїв забули

Ірина Геращенко заявила про “борг України” перед ЄС – безвіз отримали, а про дискримінацію геїв забули

  • 12 Травня, 2017
  • 1448 Переглядів
  • 0

Ухвалення нового проекту Трудового кодексу без будь-яких поправок в частині антидискримінаційного законодавства щодо секс-меньшин – останній борг України перед Європейським союзом щодо запровадження безвізового режиму.

Про це сьогодні на брифінгу заявила перший заступник глави Верховної Ради Ірина Геращенко

“Ще у нас один борг – це новий проект Трудового кодексу. Якщо комусь захочеться якось уникнути внесення в новий проект Трудового кодексу змін, що стосуються антидискримінаційних норм, це буде дуже велика загроза в тому як сприйме ЄС Україну”, – заявила Геращенко.

За її словами, Рада повинна виконати свої зобов’язання, і жодна з фракцій не повинна щось змінювати в проекті після введення безвізового режиму. Перший віце-спікер зазначила, що однією з головних умов надання безвізового режиму була боротьба з корупцією в Україні.

Разом з тим, профспілки та ліві активісти вже багато років безжально критикують цей проект Трудового Кодексу, який почали протягати в Раду ще з часів Януковича.

На думку робітників активістів, які провели сотні акцій протесту, цей проект носить яскраво виражений антиробочий характер, ущемляє трудові права громадян на користь підприємців. У зв’язку з чим проект Трудового Кодексу в ЗМІ називають “рабським”.

Однак це питання Ірину Геращенко, як бачимо, зовсім не цікавить.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Рада Європейського Союзу остаточно затвердив рішення про надання громадянам України безвізового режиму.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE