Politerno > Україна і світ > Папа римський зарахує до лику святих дітей-пастухів, свідків “чуда у Фатімі”

Папа римський зарахує до лику святих дітей-пастухів, свідків “чуда у Фатімі”

  • 13 Травня, 2017
  • 1568 Переглядів
  • 0

У суботу, 13 травня, Папа римський Франциск зарахує до лику святих двох дітей-пастухів, яким рівно 100 років тому з’явилася Діва Марія.

Про це повідомляє BBC.

Як стверджує римсько-католицька церква, 13 травня 1917 року поблизу Фатіми дітям-пастухам – Франсишку і Жасінті, а також їх сестрі Лусії з’явилася Богородиця. Вона нібито розповіла їм про майбутню революції в Росії, про закінчення Першої світової війни, про Другу світову війну, а також про замах на Папу римського. Франсишку і Жасінта померли в 1918 році під час епідемії іспанки, яка вразила тоді Європу.

Церемонія канонізації португальських пастушків Жасінти і Франсишку Марту відбудеться в Фатімі під час меси, яку очолить понтифік.

У п’ятницю, 12 травня, Папа Римський Франциск прибув з паломницькою поїздкою в Португалію, щоб відвідати містечко Фатіма. У ці дні там зібралося близько мільйона паломників. Понтифік прибув до Фатіми на вертольоті з Лісабона і ввечері в п’ятницю здійснив поїздку по місту в своєму папамобілі. У п’ятницю під час Вігілії (всеношної) в каплиці, побудованій, як вважається, на місці явлення Діви Марії, понтифік говорив про необхідність гармонії між усіма людьми і застерігав від воїн, які “розривають світ на частини”.

Обряд зарахування Франсишку і Жасінти до лику блаженних (беатифікація), який передує канонізації, відбувся в 2000 році за Папи Івана Павла II. Беатифікація Лусії дос Сантош, яка записала так звані “три таємниці Фатіми”, почалася після її смерті в 2005 році і поки що не завершилася.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE