Politerno > Україна і світ > Агент Насіров. Країна повинна знати своїх героїв

Агент Насіров. Країна повинна знати своїх героїв

  • 25 Травня, 2017
  • 1826 Переглядів
  • 0

Вчора вся країна з подивом спостерігала містерію масового затримання корупціонерів. За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, саме завдяки зусиллям Насірова були затримані “царі і боги періоду режиму Януковича”.

Свою спробу оцінити роль і місце Романа Насірова в цьому дійстві зробив журналіст Сергій Фурса:

В Україні є свій комісар Катані. Але наш пішов ще далі. Він пожертвував усім. Своїм добрим ім’ям. Здоров’ям. Честю. Він увійшов в лігво звіра. Змусив мафію повірити, що він свій.

І все заради вчорашнього дня, 24 травня. Блискавичне затримання злочинців. Вертольоти. Ніхто не втіче від розплати. І все завдяки старанням однієї людини.

Його звуть – Роман Насіров. Без нього ніхто б не зрозумів, що за часів Клименко податківці крали. Ніхто б навіть не здогадався. Всі були впевнені, що друг Арбузова – просто чесна людина, чия кар’єра актора не задалася.

І тільки Роман все знав. Йому не вірили. Над ним сміялися. Але він пішов до кінця. Довідався про всі схеми. Змушений був прийняти в них участь. Страждав. Брав участь і плакав.

Розуміючи, скільки ж втратила українську держава. І терпів. Він чекав свого часу. Навіть в картатій ковдрі він чекав і вірив.

Помста. Розплата. Вона надавала йому сил. Адже він агент справедливості. І ось добро перемогло зло. І тепер суспільство має зрозуміти, як воно було несправедливо. Як зло воно сміялося над людиною, яка лише грала роль досвідченого корупціонера.

Суспільство, одягнувши на інтимне місце браслет приниження. На свого героя. Комісара Насірова. Агента відплати.

І тільки одна людина знала. Знала правду. Його куратор. Безкомпромісний Матіос. Щоб ввести мафію в оману, він теж багатьом пожертвував. Він шукав тепловізори. Давав інтерв’ю. Вдавав із себе дурника. Все заради великої мети. Заради відплати. Роман ризикував. Але і Матіос не менше.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос

Їх зв’язка була одна проти всього світу. Адже не стане Матіоса, здогадайся мафія, що він готує для них, вони б не зупинилися ні перед чим. І що тоді? Матіос б позбувся життя. А Роман – єдину людину, яка могла розповісти всю правду.

На такий ризик здатні лише найблагородніші з людей. Лише чисті духом. Хто не йде за посадами і не купується мільйонами. Кому наплювати, що всі думають про тебе. Хто готовий поставити на кон і свою честь.

Він багато вимагав від Романа. Напевно, умовляв його. Просив терпіти і істи ці лобстери. Не видати за келихом дорого шампанського всю свою ненависть. Брати в руки ці сумки, набиті кешем.

Як багато красномовства знадобилося Матіосу, щоб Роман забув, чого його вчив наставник. І закрив своє серце. І як багато жертовності в його публічному образі недоумка, якого нема чого боятися.

Країна повинна знати своїх героїв. Вони повинні отримати по заслугах.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE