Politerno > Україна і світ > “Брязкання зброєю”. Балістична ракета КНДР впала в морській зоні Японії

“Брязкання зброєю”. Балістична ракета КНДР впала в морській зоні Японії

  • 29 Травня, 2017
  • 1404 Переглядів
  • 0

Північна Корея провела в понеділок вранці за місцевим часом здійснила третій за останні два тижні пуск балістичної ракети, попередні два відбулися в неділю 14 і 21 травня.

Ракету запустили з району міста Вонсан на східному узбережжі КНДР. За даними японських і американських офіційних осіб, її політ тривав шість хвилин, вона пролетіла 450 кілометрів і впала в Японське море у виключній економічній зоні Японії в 300 кілометрах від островів Оки в префектурі Сімане і в 500 кілометрах від острова Садо в префектурі Ніїгата, повідомляє Inforesist

Військові Японії і Південної Кореї вважають, що був проведений пуск ракети середньої дальності типу “Скад”.

На прес-конференції в Токіо міністр оборони Японії Томомі Інада повідомила, що в найвищій точці траєкторії ракета піднялася всього на 100 км.

“Виходячи з дальності польоту і інших показників, ми робимо висновок, що це була ракета категорії Scud. Політ був стандартним, в ньому не було нічого незвичайного. Швидше за все, це була перевірка технічних характеристик, будь-які навчання або форма протесту проти міжнародного тиску на Північну Корею”, – сказала міністр.

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе скликав екстрене засідання Ради безпеки країни і пообіцяв “разом з США зробити конкретні кроки для стримування Північної Кореї”.

Міністр закордонних справ Фуміо Кисида повідомив журналістам, що Японія вже почала взаємодію з США і Південною Кореєю в рамках Ради безпеки ООН. Він додав, що буде обговорювати ситуацію навколо КНДР на зустрічі з членом Держради КНР, відповідальним за зовнішньополітичні справи, Ян Цзечи, який приїжджає в Токіо з візитом.

Раніше про те, що запущена ракета відноситься до сімейства Scud, заявляв Комітет начальників штабів Республіки Корея.

МЗС Південної Кореї засудив пуск, назвавши його “відвертим порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН”, і пообіцяв вжити “жорстких заходів” проти Півночі.

Президента США Дональда Трампа поінформували про те, що Північна Корея провела запуск балістичної ракети. Про це повідомляє Reuters.

“У Білому домі повідомили, що президент Дональд Трамп був проінформований про запуск. Тихоокеанське командування США заявило, що воно відстежував те, що, швидше за все, було балістичною ракетою ближньої дії протягом шести хвилин, і прийшло до висновку, що вона не становила загрози для Північної Америки “, – йдеться в повідомленні.

Наявність у КНДР ракет різних модифікацій під прийнятим на Заході загальним умовним найменуванням Scud – це модернізовані варіанти радянської ракети Р-17, розробленої в кінці 50-х років минулого століття і прийняті на озброєння радянською армією в 1962 році. На думку західних експертів, зразки цієї системи КНДР могла отримати з однієї з країн Близького Сходу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE