Politerno > Україна і світ > Головний антикорупційний прокурор Холодницький звинуватив НАБУ в піарі (Відео)

Головний антикорупційний прокурор Холодницький звинуватив НАБУ в піарі (Відео)

  • 4 Червня, 2017
  • 1509 Переглядів
  • 0

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький звинуватив свого колегу, директора Антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника в надмірному піарі та розголошення таємниці слідства.

Про це повідомляє ТСН.

“Ми розповідаємо про витік інформації. – з СБУ, з судів. А виявляється, що витік інформації трохи в іншій площині”, – зазначив Холодницький.

Коментуючи інтерв’ю директора НАБУ Артема Ситника Українській правді Холодницький сказав:

“Ви читали? Заходить до нього Олексій Гриценко і вже за кілька годин з’явився пост на Facebook про затримання. Я цього зрозуміти не можу. Не можна проводити саму операцію, якщо така велика операція із затриманням, щоб біля тебе сиділа журналістка і дивилася, як це все відбувається”.

Глава САП нагадав, що слідчі без прокурора взагалі не має право повідомляти будь-які відомості.

“А у нас, на жаль, дурна традиція, причому це всіх правоохоронних органів стосується – ще особа не затримана, слідчі дії в кращому випадку ще тільки почалися, в гіршому – ще навіть не починалися, а вже про це всі говорять”, – заявив він.

“Ми будуємо правову державу або будуємо серіал” Коломбо”? Це проблема.

Розумієте, моєму прокурору потім йти в суд з тими доказами, які через всі ці нюанси можуть бути визнані неприпустимими, тобто суд може їх не врахувати. А значна кількість доказів якраз виходить на стадію до оголошення підозри це проблема.

І не знати це особами, які розслідують справи, – .. це не припустимо. І потім, коли ми самі розповідаємо журналістам, бажаючи або не бажаючи, а потім шукають винного у судах, в СБУ, в ГПУ, в САП…

Як тоді працювати?”, – обурюється Холодницький.

Як зазначив глава САП, НАБУ “надмірно” піариться.

“Ми правоохоронні органи, ні НАБУ, ні ГПУ не повинні займатися цим на цій стадії А ці рушники з грошима Коли ще ні запобіжний захід не обраний, коли особі тільки оголошується підозра, а ми постимо фотографії…?”, – додав він, мабуть маючи на увазіі звички генпрокурора Юрія Луценко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE