Politerno > Україна і світ > Порошенко підписав скандальний закон про ринок електроенергії

Порошенко підписав скандальний закон про ринок електроенергії

  • 8 Червня, 2017
  • 1571 Переглядів
  • 0

Петро Порошенко підписав закон “Про ринок електричної енергії”, прийнятий Верховною Радою 13 квітня.

Про це повідомляє УНН.

Підпис під законом президент України поставив під час візиту на Трипільську ТЕС в Київській області.

При цьому Петро Порошенко назвав підписання закону переходом на європейську модель енергетичного ринку – з демонополізацією та реальною конкуренцією.

Нагадаємо, що 13 квітня Верховна Рада у другому читанні проголосувала за законопроект №4493 про ринок електричної енергії.

При цьому нардепи вирішили внести 77 поправок.

Депутати почали розглядати відхилені поправки та їх не вдавалося підтвердити. Коли залишалося мало часу до закінчення ранкового засідання, продовженого до 14:15, спікер ВРУ поставив на голосування рішення голосувати за законопроект в цілому, але не завершувати розгляд 19відхилених поправок, що залишилися.

Ухвалення цього закону є одним з обов’язкових умов для виділення Україні третього траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу в розмірі 600 млн євро.

На думку провладних політиків, цей закон відповідає вимогам Третього енергетичного пакета, а також враховує норми чинного Закону “Про функціонування ринку електричної енергії України”, який визначає організацію ринку в цілому і передбачає проведення корпоратизації компанії-оператора об’єднаної енергосистеми “Укренерго”.

Як відомо, після першого твердження даного закону нардеп Сергій Лещенко заявив, що він розширить вплив президента Порошенко на енергетичну галузь.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE