Politerno > Україна і світ > Завдання Порошенка – втянути Ляшка в другий тур, адже Тимошенко покладе його на дві лопатки – Власенко

Завдання Порошенка – втянути Ляшка в другий тур, адже Тимошенко покладе його на дві лопатки – Власенко

  • 9 Червня, 2017
  • 2440 Переглядів
  • 0

Фото: Евгеній Кузьменко, Наталія Шаромова, «Цензор.НЕТ»

Соратник Юлії Тимошенко, народний депутат від «Батьківщини» Сергій Власенко спробував пояснити в інтерв’ю “Цензору“, чому газових контрактів 2009 року невірно вважати кабальним для України. А також він пояснив, кого Порошенко хоче вивести у другий тур президентських виборів і чому в іншому випадку Тимошенко “витре об Петра Олексійовича ноги і викине його з політики”.

– Лідер фракції БПП у Верховній Раді Артем Герасимов зажадав від НАБУ і САП “розібратися з газовим контрактом” 2009 року. Як думаєте, вони сер’йозно збираються “прокачати” це питання? Або ж це просто ще одна серія снарядів в інформаційній війні?

– Дивіться, САП точно контролюється Адміністрацією Президента, для вас це ж не секрет? НАЗК точно контролюється проурядовою більшістю. А що таке НАБУ – не знаю, різні версії з цього приводу ходять. Але, ось у мене в руках – постанова Верховного Суду України від 14 квітня 2014 року, підписана всім складом Верховного Суду, 42 судді це підписали! І я читаю (опускаючи всі дати) резолютивну частину: “Верховний Суд постановив заяву Тимошенко задовольніті; вирок Печерського районного суду, Апеляційного суду та ухвалу Колегії Суддів Судової палати у крімінальніх справах Вищого спеціалізованого суду відносно Тимошенко Юлії Володимирівни – скасувати. А крімінальну справу відносно неї за частиною третьою статті 365 Крімінального кодексу – закрити за відсутності події злочини”.

Тобто юридично питання вичерпано. Але у нас, напевно, символічним зигзагом долі стане ситуація, коли політв’язень режиму Януковича Юрій Луценко, який іноді сидів в сусідньому “стакані” Печерського суду з Юлією Володимирівною Тимошенко, буде заново відкривати газову справу проти Юлії Тимошенко.

Хоча у вироку Кірєєва (знову-таки, він нам не друг, правда?) немає жодного слова про особисту корупцію Тимошенко, ні слова про якісь політичні домовленості.

– Падіння рейтингів в зв’язку з дружньою критикою на адресу “Батьківщини” і Тимошенко – очікуєте?

– Послухайте, питання ж не в рейтингу.

– Ну, як не в рейтингу? Ми ж розуміємо, чому такий активний той же Олег Валерійович – його партія б’ється з вашою приблизно за один і той самий електорат.

– Думати так – стратегічна помилка. Ніякий Ляшко з нами не б’ється. З нами б’ється Петро Олексійович Порошенко. Вустами Ляшко, вустами керівника своєї фракції.

– Ну, це як сказати. Якщо після цієї активності Ляшко, ви втратите частину електорату, то відійде він не до Петра Олексійовича, а до самого Ляшка.

– Давайте будемо відверті: завдання Петра Олексійовича – будь-якими шляхами втягнути Олега Валерійовича до другого туру.

– Навіть так?

– Звичайно! Це ж очевидні речі. А з ким йому боротися? З Тимошенко, яка покладе його на дві лопатки, витре об нього ноги і викине його взагалі з політики за одну секунду?

Це вже не 2014 рік. І я хочу подивитися на телевізійні дебати Порошенко і Тимошенко. І я хочу подивитися, як в результаті цього від Порошенка залишиться 50 маленьких ведмежат.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE