Politerno > Україна і світ > Трамп оголосив про скасування угод адміністрації Барака Обами з Кубою

Трамп оголосив про скасування угод адміністрації Барака Обами з Кубою

  • 17 Червня, 2017
  • 1329 Переглядів
  • 0

В п’ятницю 16 червня 2017 президент США Дональд Трамп оголосив про посилення американської політики щодо Куби.

Про це повідомляє Інтерфакс.

“Я скасовую абсолютно односторонню угода попередньої адміністрації з Кубою”, – сказав президент США, виступаючи в Майамі.

За словами Трампа, ембарго відносно Куби буде збережено, туризм з США на Кубу буде заборонений. При цьому круїзи американських компаній з заходом на Кубу будуть збережені, аде і в цій сфері буде більше обмежень.

Дональд Трамп зазначив, що відповідно до передвиборчих обіцянок, він починає нову політику щодо Куби.

“Ми не будемо скасовувати санкції проти кубинського режиму, поки не буде звільнено всіх політичних в’язнів, поки не будуть поважатися свободи зборів і висловлювання думок, поки не будуть узаконені всі політичні партії, і не будуть заплановані вільні вибори за участю міжнародних спостерігачів”, – сказав президент.

Він також пообіцяв обмежити фінансові потоки з США на Кубу, які, на думку Трампа, йдуть на посилення військових, розвідки і служб безпеки цієї країни.

Президент США також заявив про своє бажання, направити інвестиції з США безпосередньо кубинському населенню для розвитку підприємництва і поліпшення умов життя.

При цьому Трамп висловив намір укласти більш ефективну угоду між Вашингтоном і Гаваною.

“Наша політика полягає в тому, щоб домогтися кращої угоди для кубинського народу і для США”, – підсумував Дональд Трамп.

Разом з тим, він не став закривати відкрите при Обамі в 2015 році посольство США на Кубі.

Раніше Трамп не раз робив заяви, в яких погрожував розірвати угоди з Кубою, якщо Гавана не поліпшить умови життя кубинців.

Президент США Барак Обама в 2015 році ініціював політику потепління відносин з Кубою. За його словами, незважаючи на розбіжності між Гаваною і Вашингтоном, його країна продовжить рухатися в бік нормалізації відносин між двома державами. Виступаючи на Генасамблеї ООН, він висловив упевненість в тому, що поступова нормалізація відносин між урядами двох країн “призведе до того, що Конгрес неминуче зніме ембарго, якого не повинно існувати”.

В рамках потепління відносин між США і Кубою були відновлені дипломатичні відносини, а також в березні 2016 року відбувся історичний візит Обами в Гавану.

Проте, весь цей час, незважаючи на особисту позицію Обами, а також на заклики ООН зняти економічне ембарго з Куби, велика частина обмежувальних заходів щодо Гавани зберігалася.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE