Politerno > Україна і світ > Генпрокуратура розслідує можливе фінансування тероризму бізнесменом Курченком

Генпрокуратура розслідує можливе фінансування тероризму бізнесменом Курченком

  • 18 Червня, 2017
  • 1526 Переглядів
  • 0

Головна військова прокуратура розпочала досудове розслідування можливого фінансування тероризму бізнесменом Сергієм Курченком у зв’язку з вивезенням і реалізацією за кордон вугілля антрацитових марок, незаконно добутого на окупованій території Донецької і Луганської областей, під керівництвом бізнесмена.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написала прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган

“На низці сайтів розміщені матеріали, зі змісту яких стає зрозуміло, що під загальним керівництвом Курченка службові та інші особи низки суб’єктів господарювання протягом 2017 року на території Луганської і Донецької областей закуповують незаконно видобуте вугілля, а саме антрацит, на протиправно захоплених терористичними організаціями “ДНР” і “ЛНР” шахтах і рудниках”, – написала вона.

В подальшому, як зазначає Сарган, при сприянні підприємств, які здійснюють експлуатацію протиправно захопленого “ЛНР” і “ДНР” рухомого складу ПАТ “Укрзалізниці”, вугілля вивозять на територію Росії, де в подальшому реалізують, в тому числі і за кордон.

“Отримані таким чином грошові кошти в особливо великих розмірах надаються терористам, які в подальшому використовують їх у своїй терористичної діяльності. Таким чином, в діях Курченка, посадових осіб та інших осіб ряду суб’єктів господарювання вбачаються окремі ознаки кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму)”, – написала прес-секретар.

За цим фактом головна військова прокуратура в суботу почала досудове розслідування.

Нагадаємо, Служба безпеки України заявляє, що бойовики планують передати “націоналізовані підприємства-нерезиденти” на окупованих територіях Донбасу власнику “Східно-європейської паливно-енергетичної компанії” (ВЕТЕК) Сергію Курченку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE