Politerno > Україна і світ > Трамп фактично подарував Путіну Кубу, – Independent

Трамп фактично подарував Путіну Кубу, – Independent

  • 19 Червня, 2017
  • 1509 Переглядів
  • 0

Відмовившись від програми зближення з Кубою, розпочатої ще адміністрацією Обами, Дональд Трамп дав “зелене світло” Володимиру Путіну для дій на Острові Свободи.

Адміністрація Дональда Трампа ввела обмеження щодо подорожей та торгівлі з Кубою, не зважаючи на численні прохання представників великих корпорацій США та побоювання американців кубинського походження, пише The Independent.

На думку видання, цей крок лідера Штатів можна протрактувати як “таємний подарунок” Москві, яка вже почала відновлювати втрачені позиції на Острові Свободи.

Відмовляючись від Куби, Трамп ризикує створити новий простір, де Росія відновить свої позиції. Минулого місяця, після десятирічної перерви, вона розпочала поставку нафти на острів,
– побоюються автори публікації.

“Коли Венесуела “тріщить по швах”, Кубі потрібен той, хто “зупинить її розпад”. Якщо це буде не Вашингтон, то – Москва. Путін не так давно пробачив Гавані 90 відсотків боргу. Ходять чутки, що Росія веде переговори про повторне відкриття на острові військових баз. Вимальовується певна картина”, – йдеться далі.

The Independent пояснює, що нові обмеження стосуватимуться туристичних поїздок: американці знову ризикують порушити закон, якщо вони відвідають Кубу самостійно, а не в рамках заздалегідь організованого туру. Однак куди серйознішим є інше обмеження, зауважують журналісти, а саме – заборона американським юридичним або фізичним особам вести справи з GAESA, конгломератом, що знаходяться під контролем кубинських військових.

“Він (GAESA) володіє більшістю провідних готелів міста, не кажучи вже про автобуси і ресторани. Ця ініціатива, у разі її повного прийняття, викличе хаос в американо-кубинській туристичній сфері”, – запевняє видання.

Проте, дещо таки залишиться незмінним: посольство США в Гавані, яке знову відкрив Обама, продовжить роботу, а американські круїзні судна і літаки продовжать курсувати між островом і материком.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE