Politerno > Україна і світ > Найєм чекає від Генпрокуратури і САП підтвердження наявності проекту подання на нардепа Довгого

Найєм чекає від Генпрокуратури і САП підтвердження наявності проекту подання на нардепа Довгого

  • 20 Червня, 2017
  • 1699 Переглядів
  • 0

Народний депутат фракції БПП Мустафа Найєм направив генеральному прокурору Юрію Луценку та главі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назару Холодницька депутатський запит з проханням підтвердити існування проекту подання про зняття депутатської недоторканності з позафракційного народного депутата, екс-секретаря Київської міськради Олеся Довгого.

Про це повідомляє “Інтерфакс“.

Скан-копію відповідного документа М. Найем опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок вранці.

У запиті він також просить повідомити в разі існування проекту уявлення, з якої причини він не передається на розгляд до Верховної Ради.

“Наскільки мені відомо, на даний момент проект подання про зняття депутатської недоторканності з О. Довгого знаходиться на розгляді САП. Мені також відомо, що і О. Довгий про це знає і готується”, – зазначив парламентарій.

“Нагадаю, до кінця поточної сесії залишилися два пленарні тижні. Якщо подання не буде передано в Раду найближчим часом, а потенційний підозрюваний сховається від правоохоронних органів, це буде відповідальністю органу, який затримує документ. На жаль, на даний момент, це САП” , – підкреслив М. Найем.

Він нагадав, що О. Довгий є фігурантом кримінальної справи за фактом незаконного виділення земельних ділянок на території об’єкту, що охороняється, а саме заповідника “Жуків острів” на південній околиці Києва, і може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою і службовим становищем).

“Нагадаю, в серпні 2007 року Київрада своїм рішенням ліквідував заповідник “Жуків острів”, скоротивши його площу з 1630 га до 196 га. Згодом земля, що залишилася поза заповідником, була роздана під забудову, в тому числі фірмам близьким до Віктора Януковича і його партнера, народному депутату Юрію Іванющенко”, – додав М.Найем.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE