Politerno > Україна і світ > Під Радою мітингують за нове виборче законодавство

Під Радою мітингують за нове виборче законодавство

  • 21 Червня, 2017
  • 1596 Переглядів
  • 0

Ряд політичних партій, а також поки ще не зареєстрованих, як партії політичних сил, проводять акцію з вимогою зміни системи виборів в Україні біля будівлі Верховної Ради у середу.

В акції беруть участь партії “Демальянс”, “Самопоміч”, “Громадянська позиція”, ВО “Свобода”, “Рух нових сил” (Лідер  – Михайло Саакашвілі, – ред.), А також політичні сили “Хвиля” та “Альтернатива”, повідомляє Inforesist

Учасники акції зайняли площу Конституції під стінами парламенту. У заході беруть участь близько 300 осіб з партійною символікою. Вони тримають плакати з вимогою прийняти новий закон про вибори.

Зокрема, їх плакати говорять: “Зміни виборчого законодавства – один з ключових елементів політичної реформи та вимог Майдану”.

Крім того, учасники акції вимагають законодавчого врегулювання процедури імпічменту президента. В частинах законодавства про вибори вони наполягають на відміні більшості, зменшення прохідного бар’єру в парламенті до 2%, заборону політичної реклами на телебаченні.

Мітингувальні виступають за введення системи виборів у Верховну Раду за відкритими списками.

В той же час, деякі представники партії “Самопоміч” наділи футболки з написами: “Порошенко, Гройсман – припиніть мусорну блокаду Львова”.

В акції беруть участь деякі народні депутати, зокрема з фракції “Самопоміч” – Роман Семенюха, Єгор Соболев, з фракції “Блок Петра Порошенко” – Светлана Заліщук, Наталя Новак, а також позафракційний народний депутат Віктор Чумак.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE