Politerno > Україна і світ > Нардепи почнуть мститися один одному по-новому (Відео)

Нардепи почнуть мститися один одному по-новому (Відео)

  • 29 Червня, 2017
  • 1646 Переглядів
  • 0

На народних депутатів України можуть накласти штраф за відмову говорити державною мовою.

Таку думку кореспонденту Politeka висловив народний депутат від фракції “Народний фронт” Леонід Ємець.

Леонід Ємець заявив, що обурений тим, що багато нардепів відмовляються говорити державною мовою. Він стверджує, що питання зі штрафами дуже актуальне, тому що, на його думку, відмовою говорити українською політики демонструють свою неповагу до країни.

“Ми тільки що мали на комітеті проблему, що депутати відмовляються використовувати державну мову. Чітко їм повідомив, що вони можуть залишити це право за собою, але я їх не розумію, і аргументів їх я не чую без перекладача.

Якщо вони хочуть продемонструвати свою неповагу до всього українського, то питання штрафів є актуальним. Також я допускаю можливість введення адміністративної відповідальності”, – сказав парламентарій.

Його колега – нардеп з фракції “БПП” Сергій Рудик вважає, що частина депутатів буде відверто ігнорувати цей закон.

“Я слабо собі уявляю, як мільйонера або мультимільйонера можна штрафом залякати, щоб він розмовляв українською мовою. Тому ж Вілкулу або Бойку плювати на ці штрафи. Людина повинна усвідомити, в якій країні він живе, і що не знання державної мови демонструє не найкращі інтелектуальні здібності”, – зазначив він.

У той же час депутат Олексій Гончаренко вважає, що законопроект щодо посилення української мови працює на “розкол” суспільства.

“Я знаю, що є законопроекти, що пропонують введення інституту мовних інспекторів і так далі. Думаю, що це все працює не на об’єднання суспільства, а на його розкол”, – сказав він.

Як повідомлялося раніше у Верховній Раді зареєстрували новий мовний законопроект, який передбачає домінування української мови в усіх сферах суспільного життя – органах влади, суді, кримінальному провадженні, магазинах, школах, лікарнях.

Більш того, за російську мову пропонують штрафувати.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE