Politerno > Україна і світ > Порошенко нагородив нардепів, які голосували за “диктаторські закони” Януковича 16 січня”

Порошенко нагородив нардепів, які голосували за “диктаторські закони” Януковича 16 січня”

  • 29 Червня, 2017
  • 1584 Переглядів
  • 0

28 червня президент України Петро Порошенко нагородив орденами “За заслуги” народного депутата України Олександра Герегу, який у парламенті VII скликання був у складі фракції Партії регіонів, а також екс-нардепа від Партії регіонів, мера Чернігова Владислава Атрошенка.

Про це повідомляють на сайті глави держави.

Олександр Герега

Владислав Атрошенко

Їх і деяких інших депутатів нагородили “за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм”. Герега отримав орден “За заслуги” ІІ ступеня, а Атрошенко – ІІІ ступеня.

Обидва вони були нардепами у Верховній Раді VII скликання.

Згідно з даними руху “Чесно“, обидва голосували за закони, які були ухвалені українським парламентом 16 січня 2014 року (також відомі як “диктаторські закони”).

На сайті Верховної Ради результати поіменного голосування за деякі із 12 законопроектів відсутні. Обидва вони точно голосували за такі законопроекти:

№3879 – закон про внесення змін до закону України “Про судоустрій і статус суддів” і процесуальні закони про додаткові заходи захисту безпеки громадян;
№3587 – закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України (щодо заочного кримінального провадження);
№3893 – закон про внесення змін до закону України “Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань”.
Атрошенко відкликав свій голос за законопроекти №3879 і №3587.

28 січня 2014 року голосуванням у Верховній Раді дев’ять із 12 законів про диктатуру було скасовано. Інші скасували після втечі екс-президента України Віктора Януковича.

127 осіб, що голосували за диктаторські закони, зареєструвалися кандидатами в депутати на парламентських виборах у жовтні 2014 року. Із них до Ради пройшло 63.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE