Politerno > Україна і світ > Скупити голоси не вийде. Вибори ще не скоро – Порошенко (Відео)

Скупити голоси не вийде. Вибори ще не скоро – Порошенко (Відео)

  • 30 Червня, 2017
  • 1659 Переглядів
  • 0

Виборчий сезон в Україні розпочнеться у 2019 році, тоді як дострокових виборів не буде

Президент вважає, що місцеві керівники мають вкладати гроші у розвиток краю, а не накопичувати їх на випадок виборів.

Про це заявив президент Петро Порошенко на церемонії з нагоди 25-річчя Асоціації міст України.

“Кошти, які накопичуються місцевими керівниками на депозитах у комерційних банках, – на мою думку, ознака неефективного керування містом, бо громада чекає шкіл, доріг, а не депозитів”, – заявив Порошенко.

Глава держави наголосив, що зростання місцевих бюджетів відбувається, коли майже 6% ВВП Україна витрачає на сектор безпеки

“Дехто хоче накопичити ці гроші, щоб просто цинічно і тупо, як кажуть, купляти голоси. Вибори, друзі, ще дуже не скоро. Наголошую, не скоро… Виборчий сезон розпочнеться в 2019 році, як і по законодавству”, – наголосив гарант.

Порошенко акцентував увагу на тому, що у 2014 році спеціально провів дострокові парламентські вибори, а в 2015 році – місцеві вибори. “Треба зупинити популізм і дати країні 4 роки попрацювати без виборів, провести справжні реформи”, – зазначив він.

“Замість того, щоб готуватися до одномоментних подачок та хабарів, краще мати потужну мотивацію вкладати у розвиток власних громад. Нові або добре полагоджені дороги, об лаштоване – нехай Бог простить – сміттєзвалище, справжній водогін, освітлення вулиць, відремонтовані школи, новенькі автобуси, тролейбуси… вибач, Віталію (Кличко), парк”, – заявив президент.

За його словами, “люди дякують, коли змінюється обличчя столиці й обласних центрів, – на цих прикладах країна і бачить переваги децентралізації, а не тільки міські голови”

Водночас, президент зазначив, що розширення повноважень і бюджетів збільшує і корупцію

“Я вимагаю в правоохоронців прискіпливої уваги до всіх етапів формування, затвердження і використання місцевих бюджетів”, – сказав Порошенко.

Про дату виборів президент говорить починаючи з 17 хв. 20 сек ↓

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE