Politerno > Україна і світ > Гройсман далі стверджує, що МВФ відклав транш через відсутність земельної реформи

Гройсман далі стверджує, що МВФ відклав транш через відсутність земельної реформи

  • 4 Липня, 2017
  • 1628 Переглядів
  • 0

Міжнародний валютний фонд відкладе виділення наступного траншу Україні в розмірі до $ 1,9 млрд до осені цього року через неготовність парламенту до кінця поточної сесії (15 липня) прийняти земельну реформу, що передбачає можливість купівлі-продажу землі сільгосппризначення громадянами України.

Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв’ю Bloomberg.

Зокрема, Гройсман підкреслив, що пенсійна реформа просувається за графіком і робляться кроки для створення антикорупційних судів, то законопроект про земельну реформу не підготовлений вчасно.

Гройсман повідомив, що законопроекти, які стосуються земельної реформи, не будуть розглянуті до закінчення поточної сесії.

П’ятий транш допомоги розміром 1,9 мільярда доларів був запланований у червні-липні 2017 року, проте строки змістилися як мінімум до осені. Повідомляється, що така обставина може зашкодити планам України вийти на міжнародні ринки запозичень, про що неодноразово говорив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Втім, Гройсман запевнив, що уряд зберігає свою прихильність програмі з МВФ.

“Ми працюємо над реформами, і п’ятий транш надійде”, – сказав він.

При цьому він підкреслив, що уряд визначився з моделлю земельної реформи.

“Тепер ми розуміємо, яку модель хочемо і в чиїх інтересах вона повинна бути. Ми підготуємо законопроект настільки швидко, наскільки можливо. Він готовий на 99%. Бракує одного елемента – доступу до довгострокового фінансування для українських фермерів”, – сказав Гройсман.

Він підкреслив, що реформування ринку землі не є самоціллю для МВФ і потрібно в першу чергу Україні.

“Хтось каже, що МВФ вимагає від України реформ, але я хочу підкреслити, що ми не повинні сприймати це як реформу для МВФ – Україна потребує реформ. Ми повинні імплементувати програму МВФ в повному обсязі. Це наше завдання”, – сказав прем’єр.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк заявляв, що Міжнародний валютний фонд може ухвалити рішення про виділення Україні чергового траншу макрофінансової допомоги до кінця літа або на початку осені.

Як повідомлялось, для виділення Україні чергового траншу від Міжнародного валютного фонду пункт про необхідність запуску ринку землі не буде обов’язковимІ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE