Politerno > Україна і світ > Як коаліція буде рятувати Полякова і Розенблата? – політолог

Як коаліція буде рятувати Полякова і Розенблата? – політолог

  • 4 Липня, 2017
  • 1386 Переглядів
  • 0

Головна інтрига тижня: як коаліція буде рятувати Полякова і Розенблата? З Лозовим, Дейдеєм і Довгим все більш-менш очевидно. Спочатку регламентний комітет, а потім і парламент відмовлять Луценко. Справи по ним відносно порожні, без чіткої доказової бази, пише у своєму Facebook політолог Вадим Карасьов.

Найслабші позиції прокуратури у випадку з Довгим. Як не дивно, але Довгому ситуація навіть зіграла на руку. Суспільству нарешті довелося вникнути в суть справи. З’ясувалося, що пред’явити екс-секретарю формально нічого.

З тексту подання випливає, що земельні рішення він не готував і не підписував. Погодила виділення землі Київська адміністрація, а також ряд міністерств. 65 депутатів Київради дружно за все голосували.

Мер (він же глава КМДА) рішення підписував. На мій погляд, незакритою в цій історії залишається тільки особиста ворожнеча між Луценком і Довгим. Єдине, що не дає можливості здати цю історію в архів. Максимум, що загрожує Дейдею і Лозовому – це штраф, доведеться доплатити податки.

З Поляковим і Розенблатом все набагато складніше. Обидва депутати обіцяють чимось здивувати, “перевернувши” ситуацію. Зі свого боку, слідчі готують п’ятихвилинний ролик з “відвертими сценами”.

Але найімовірніше, коаліція все-таки спробує врятувати своїх членів, банально відмовившись задовольняти подання Генпрокурора по всім депутатам (не забуваємо, що Лозовій – “права рука” Ляшко, а Дейдей вельми близький до Авакова). В іншому випадку парламенту загрожує остаточна втрата працездатності.

Адже в черзі на зняття (судячи з розмов в оточенні Генпрокурора) ще двоє членів “Відродження”, Вілкул, брати Дубневичі.

Готуються матеріали на Чумака (у нього нібито “відкопали” неточності в декларації і немає джерела походження грошей) і деяких інших відомих єврооптимістів.

Йде “робота” по великому аграрію Івану Мірошниченко, одному з основних спонсорів “Самопомочі”.

Швидше за все голосувати за зняття недоторканності всіх п’яти депутатів зі списку Луценко буде тільки БЮТ.

До розпуску і позачергових виборів парламенту інші гравці поки абсолютно не готові.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE