Politerno > Україна і світ > У анексований Крим доставили газові турбіни Siemens в обхід санкцій

У анексований Крим доставили газові турбіни Siemens в обхід санкцій

  • 6 Липня, 2017
  • 1511 Переглядів
  • 0

Росія поставила газові турбіни німецької компанії Siemens в Крим, незважаючи на санкції ЄС, які забороняють поставку на півострів енергетичних технологій від європейських компаній.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на три джерела, знайомих з проектом.

При цьому Reuters не вдалося встановити, чи була виконана доставка обладнання за згодою Siemens. Через це німецьку компанію можуть звинуватити в порушенні режиму санкції ЄС і в тому, що вона не прийняла достатніх заходів, щоб обладнання не потрапило на територію анексованого Криму.

Росія будує в Криму дві електростанції загальною потужністю 940 мегават за $ 1,3 мільярда. Поставка газових турбін Siemens раніше була заморожена через ризик порушення санкцій. Поки що не ясно, які обставини були змінені.

У Siemens заявили, що не поставляли обладнання в Крим.

“Siemens не поставляв турбіни в Крим і дотримується всіх обмеження експортного контролю”, – сказав представник Siemens в Мюнхені Вольфрам Трост.

Міністерство енергетики Росії і представництво німецької компанії в Москві відмовилися від коментарів.

При цьому близьке до проекту джерело сказало, що дві з чотирьох турбін були доставлені морем з Таманського півострова. Вони призначені для використання на Севастопольській електростанції. У порт Севастополя були доставлені турбіни моделі SGT5-2000E. Турбіни такої модифікації виробляються тільки Siemens і її дочірніми компаніями.

У березні цього року Siemens говорив журналістам, що підконтрольний йому російський завод в Санкт-Петербурзі поставив турбіни для запланованого проекту в Тамані, на півдні Росії. Тамань не підпадає під санкції ЄС.

Нагадаємо, що раніше Forbes писав, що гіганти JP Morgan і Goldman Sachs активно працюють в Росії, не помічаючи санкцій.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE