Politerno > Україна і світ > Луценко став заручником ситуації із депутатською недоторканністю (Відео)

Луценко став заручником ситуації із депутатською недоторканністю (Відео)

  • 13 Липня, 2017
  • 1425 Переглядів
  • 0

Зняти депутатську недоторканність цілком реально. Більше того – ця вимога уже давно перезріла. Однак підштовхнути нардепів до цього рішення зможе лише значний тиск суспільства

Таку думку на телеканалі ZIK висловив директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів.

“Луценко став жертвою своєї ж обіцянки про зняття недоторканності. Ще на виборах 2007 року це було одним із ключових гасел. І тепер Юрій Віталійович пожинає плоди того, що сам ж не зробив. Це такий приклад, як працює карма”, – вважає Андрусів.

Та, за його словами, все ж існує багато процедурних нюансів, через які важко зняти цю недоторканність.

“Її не можна зняти одним лише рішенням, потрібно вносити зміни до конституцію. А це не можна зробити протягом однієї сесії. Потрібно проголосувати раз, а потім ще раз, але вже на іншій сесії”, – пояснює експерт.

Тобто, якщо б Рада проголосувала за якісь зміни до Конституції, то недоторканність можна було б зняти вже восени. Але для цього потрібно триста голосів.

“Ми бачимо, що депутати не змогли проголосувати за продовження сесії. Хоча, все ж, думаю, що за перерву ці голоси дозбирають. Помітно, що політичне керівництво стурбоване з цього приводу, адже не варто забувати про “святий” МВФ, який може не дати нам грошей, і тоді не буде зарахунок чого піднімати пенсії”, – зауважив Віктор Андрусів.

Тож, на його думку, щоб депутати таки ухвалили це рішення, потрібен значний суспільний тиск.

“Якщо під парламентом будуть десятки тисяч людей, то депутатам стане страшно і вони таки на це підуть”, – заявив директор Українського інституту майбутнього.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE