Politerno > Україна і світ > Касько: В Україні досі не створена інституція, яка би розслідувала злочини правоохоронців (Відео)

Касько: В Україні досі не створена інституція, яка би розслідувала злочини правоохоронців (Відео)

  • 16 Липня, 2017
  • 1531 Переглядів
  • 0

На сьогодні в Україні не створена інституція, яка би розслідувала злочини правоохоронців або вчинені правоохоронцями щодо громадян – катувань, порушення прав людини тощо

Про це на телеканалі ZIK заявив Віталій Касько, заступник генерального прокурора України у 2014-2016 рр.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала розслідування за заявами лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка з приводу будинку і декларації генерального прокурора України Юрія Луценка.

“Якщо органам досудового слідства з будь-яких джерел стало відомо про те, що вчинено злочин, вони зобов’язані у 24-годинний термін внести це до реєстру і розпочати розслідування”, – зауважив гість програми.

Екс- заступник генерального прокурора України, відповідаючи на запитання, чи не буде конфлікту інтересів, якщо заяви щодо генпрокурора розслідуватиме Спеціалізована антикорупційна прокуратура, зауважив:

“Я розумію суть питання, але ще дивніше було би, якби Генеральна прокуратура розглядала цю інформацію. Чому? Тому що не може генеральний прокурор сам себе перевірити, чи було вчинено у даному випадку злочин. А з другого боку, ми всі знаємо, що спеціалізований антикорупційний прокурор дорівнює “заступник генерального прокурора”, тобто, підлеглий генпрокурора з певним рівнем автономності”.

Віталій Касько назвав проблему, яка нині існує в Україні.

“На сьогодні не створена інституція, яка би розслідувала злочини правоохоронців або вчинені правоохоронцями щодо громадян – катувань, порушення прав людини і так далі. Ця інституція планувалася колись як Державне бюро розслідувань. На жаль, Державному бюро розслідувань надавали такої компетенції, що воно такої функції виконувати не може, ну і врешті-решт, воно не створене”, – зазначив Віталій Касько.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE