Politerno > Україна і світ > Перед новими виборами до парламенту треба змінити склад ЦВК, – Фірсов (Відео)

Перед новими виборами до парламенту треба змінити склад ЦВК, – Фірсов (Відео)

  • 27 Липня, 2017
  • 1224 Переглядів
  • 0

Заяви про “продаж” виборів чи політсили “Удар” на Донбасі Партії регіонів – це повна маячня

Про це на телеканалі ZIK заявив Єгор Фірсов, український політик, народний депутат VII та VIII скликань, коментуючи питання щодо того, як він став нардепом. Глядач припустив, що Єгор Фірсов “продав” партію “Удар” на Донбасі Партії регіонів.

Гість програми розповів, що народним депутатом став у 25 років, на той момент очолюючи Донецьку обласну організацію партії “Удар”.

“Я вдячний Віталію Кличку, тому що він робив “соціальний ліфт”, у тому числі, і для молоді”, – зазначив гість програми.

“Ми досить сильно воювали з Партією регіонів”, – розповів він.

Зокрема, Єгор Фірсов нагадав, як серед учасників “Автомайдану” приїжджав до Рината Ахметова, до маєтку Віктора Януковича у Донецьку.

“І, вибачте, це не “Автомайдан” у Києві на 200 автівок. Це був “Автомайдан” молодих хлопців на 5-6 автівок і нас могли вбити за цю позицію”, – заявив гість програми.

Тож, каже Фірсов, заяви про те, що він “продав” вибори – це повна маячня.

А ось до ідеї щодо проведення дострокових виборів в Україні Єгор Фірсов ставиться позитивно.

“Я вважаю, що цей парламент недієздатний. Можна подивитися на його роботу і оцінити її. Але перед виборами ми як громадянське суспільство, як партії, як опозиція, повинні добитися двох, на мій погляд, дуже важливих речей. Перше – це щоб цей склад парламенту змінив правила гри на виборах і прийняв нове виборче законодавство”, – заявив гість програми.

Друге питання – це заміна членів Центральної виборчої комісії, адже 13 членів ЦВК із 16-ти нелегітимні, позаяк термін їхніх повноважень сплив ще чотири роки тому.

“ЦВК очолює товариш Охендовський, і мені зовсім би не хотілося іти на вибори, розуміючи, що наші із вами голоси буде рахувати відомий, вибачте “підрахуй” Охендовський”, – заявив Єгор Фірсов і додав, що лише після вирішення цих двох питань можна говорити про проведення дострокових парламентських виборів в Україні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE