Politerno > Україна і світ > Кожен четвертий кандидат у новий ВСУ – недоброчесний, – експерт (Відео)

Кожен четвертий кандидат у новий ВСУ – недоброчесний, – експерт (Відео)

  • 31 Липня, 2017
  • 1598 Переглядів
  • 0

Кожен четвертий кандидат до Верховного суду України – недоброчесний. Тож ВККС повинна з‘ясувати, чи не має сумнівів у порядності кожного претендента на посаду в оновленому органі. Адже саме вона повинна відродити довіру українців до судової системи.

Про це на телеканалі ZIK заявила юрист руху “Чесно” Галина Чижик.

За висновками Громадської ради доброчесності, рейтинги, які оприлюднила Вища кваліфікаційна комісія суддів України, свідчить, що кожен четвертий кандидат у списку до оновленого Верховного суду є недоброчесним.

“На нашу думку, це досить великий відсоток. Що ж до самого процесу, то ми очікуємо, що ВККС до самого кінця буде безпрецедентно відкритою, як вони і заявляють. Тож сподіваємось, що найближчим часом оприлюднять індивідуальні рішення щодо кожного кандидата з конкретизацією уваги за кожним критерієм і мотивами, чому в одних випадках висновки ГРД були підтримані комісією, а в інших – ні”, – наголосила Чижик.

Адже, коли йдеться про формування найвищого судового органу в Україні, рішення щодо тих, хто його представлятиме, повинні бути публічними.

Окрім того, вона погодилась із твітер-заявою посольства США в Україні про те, що добропорядність багатьох претендентів на посади у новому Верховному суді України викликає сумніви.

“Персональна відповідальність кожного члена Вищої ради правосуддя – максимально старанно поставитись до усіх кандидатів, які рекомендувала ВККС, і з‘ясувати, чи немає сумнівів щодо їх доброчесності. Крім того, це також і відповідальність президента України, який підписуватиме укази про призначення суддів”, – зазначила юрист.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE