Politerno > Україна і світ > Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою вступила в силу

Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою вступила в силу

  • 1 Серпня, 2017
  • 1413 Переглядів
  • 0

З 1 серпня набуває чинності угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою, яке скасовує 98% тарифів на експортовані до Канади українські товари

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Угода про вільну торгівлю: скасування тарифів, доступ до державних закупівель, захист електронної комерції, високі стандарти екології, захисту праці”, – написав він на своїй сторінці в Твіттері.

Шевченко розповів, що переваги угоди в першу чергу відчують підприємства легкої та продуктової промисловості, а також підприємства в сфері IT.

З початком дії ЗВТ українців привітав також голова держави Петро Порошенко. Він заявив, що цей документ – нова сторінка у взаєминах України і Канади.

 “Цей документ відкриває вікно колосальних можливостей для українського бізнесу – в торгівлі, в державних закупівлях, в електронній комерції”, – заявив Порошенко.

Він підкреслив, що угода – це прояв особливого партнерства, між двома близькими за духом державами.

Нагадаємо, угоду про ЗВТ між Україною та Канадою було підписано в Києві 11 липня 2016 року. Документ був ратифікований у Верховній Раді 14 березня 2017 року і підписаний президентом 3 квітня 2017 року.

Угода передбачає скасування 98% тарифів на експортовані до Канади українські товари, і скасування 72% тарифів для канадських товарів, який потраплять на український ринок. Крім того, протягом семи років безмитний експорт виросте до 98%. Також угода передбачає відкриття ринків держзакупівель.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE